Realm Royale ztratilo za 2 měsíce 94 % hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Realm Royale ztratilo za 2 měsíce 94 % hráčů

Realm Royale ztratilo za 2 měsíce 94 % hráčů

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

17. 8. 2018 13:45 2
Reklama

O Realm Royale se ještě před několika týdny mluvilo jako o té Battle royale, která by mohla, když už ne svrhnout, tak alespoň doplnit současné vládce populárního žánru. A nutno podotknout, že k tomu měla slušně našlápnuto – ještě v červnu ji hrálo souběžně přes 105 tisíc hráčů a sledovalo skoro 200 tisíc diváků na Twitchi. Vývojářům z Hi-Rez Studios se však nedaří hráčskou základnu udržet.

Realm Royale ztratilo za 2 měsíce 94 % hráčů
i Zdroj: Hrej.cz

Momentální čísla ze Steam DB jsou poměrně hrozivá – v průběhu pouhých dvou měsíců hra ztratila celých 100 tisíc hráčů, padla tedy na čtyřiadvacetihodinové maximum asi 5500 lidí. Hi-Rez Studios, kteří za sebou mají poměrně úspěšné Paladins a Smite, sice zatím nehrozí takový průšvih, jako vývojářům The Culling 2, situace přesto ukazuje, jak jsou moderní žánry pomíjivé. Situace je o to smutnější, že hra, která se momentálně nachází v Early Accessu, funguje na principu free-to-play, je tedy do velké míry závislá na velké komunitě.

Realm Royale má momentálně na Steamu smíšené hodnocení, přičemž polovina hráčů píše, že je vývojáři zklamali, druhá část komunity zase nechápe, proč došlo k takovému odlivu. Hra se bude brzy chystat i na konzole, je tedy možné, že na nich svoji "zašlou slávu" obnoví.

Hrajete Realm Royale, nebo jste naopak hráli a přestali? Nebojte se s námi o zkušenosti se hrou podělit v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama