SteamOS dostane emulátor Windows her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SteamOS dostane emulátor Windows her

SteamOS dostane emulátor Windows her

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

17. 8. 2018 15:00 8
Reklama

Reddit je kouzelné místo, na kterém můžete rozebírat úplně vše, od myxomatózy po počítačové hry. My se protentokrát budeme věnovat třetímu jmenovanému, právě díky Redditu jsme se totiž dozvěděli, že Valve kutí vylepšení pro svůj SteamOS.

Jednou z hlavních slabin operačního systému SteamOS je jeho Linuxové jádro – ne, že bychom chtěli urazit tábor tučňáků, podpora her je však místem, kde se Linux chtě nechtě musí před Windows sklonit. To se však Valve snaží změnit, zvídaví uživatelé totiž v kódu Steamu našli GUI soubory, ve kterých je skrytá sekce s textem: „Steam Play automaticky nainstaluje nástroje kompatibility, které zajistí, že budete moci hrát hry z vaší knihovny, které jsou určeny pro jiné operační systémy.“

Další skrytý text pak říká, že Steam Play zajistí kompatibilitu s oficiálně podporovanými hrami, přičemž uživatelé budou moci nástroj spustit i u oficiálně nepodporovaného softwaru. Funkce je dle všeho vyvíjená od ledna, nejedná se však o jednoduchou záležitost, nemůžeme tedy očekávat brzké nasazení v praxi.

Změny pravděpodobně přijdou s úplně novou verzí SteamOS 3.0, na které se dle spekulací také již nějakou dobu pracuje. Pro Valve by se jednalo o důležitý krok, mohlo by totiž mj. resuscitovat své konzole Steam Machines, které se i díky omezené kompatibilitě s hrami nesetkaly s velkým úspěchem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama