Čerstvé informace k Cyberpunk 2077
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čerstvé informace k Cyberpunk 2077

Čerstvé informace k Cyberpunk 2077

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 8. 2018 06:50 13
Reklama

Vývojáři z CD Projekt RED se konečně osmělili a vypustili do světa záběry z Cyberpunk 2077. Nedočkavci měli možnost zhlédnout prakticky totéž, co bylo prezentováno na E3 a Gamescomu. Se zpětnou vazbou od novinářů a influencerů bylo studio spokojené, jak hru hodnotí zbytek světa?

Výkonný ředitel Adam Kiciński označil reakce jako velmi pozitivní. Během rozhovoru s investory se zmínil, že jim po předváděčce za zavřenými dveřmi přišlo, že hráčům gameplay video zkrátka dluží. Právě reakce lidí z herních veletrhů dodaly studiu dostatečné sebevědomí a utvrdily je v tom, že skutečně odvedli dobrou práci a mají se čím chlubit. Video na oficiálním kanálu hry mělo v době psaní článku kolem šesti a půl milionu zhlédnutí.

Video samozřejmě vyvolalo mnoho otázek. Třeba ohledně zničitelnosti prostředí. Vývojáři naštěstí neváhají nové otazníky co nejdříve odbavit. Level designér Miles Tost se vyjádřil, že fyzika je pro Cyberpunk samozřejmě velmi důležitá, destrukce bude ve hře opravdu hodně. Vše nicméně záleží na hardwaru, na němž hra poběží. Každá platforma má omezený výkon. Jako vývojář se musí rozhodnout, jak ho využije. „Chcete víc NPC? Chcete zaplnit prostor velkého města? Nebo chcete, aby bylo prostředí více zničitelné? Chcete lepší osvětlení, nebo komplexnější umělou inteligenci,” ptá se Tost. Vývojáři zkrátka musí dělat velké kompromisy. Bude snad vyšší úroveň zničitelnosti prostředí dostupná pouze na výkonných počítačích a další generaci konzolí?

Další hojně diskutovanou záležitostí je HUD. Mluví se především o číslech znázorňujících míru poškození. Čísla se sypou přímo z místa zásahu, což zřejmě není všem hráčům po chuti. Komunitní manažer Marcin Momot kritiky potěšil zprávou, že mnoho HUD elementů, včetně těchto čísel, bude volitelných a půjde je tedy jednoduše vypnout.

Pokud jste ještě záběry neviděli, můžete se podívat na video níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama