MMORPG Wildstar po čtyřech letech končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MMORPG Wildstar po čtyřech letech končí

MMORPG Wildstar po čtyřech letech končí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 9. 2018 07:04 6
Reklama

Vzpomenete si ještě na WildStar? MMORPG vyšlo v roce 2014, barevnou paletou se nápadně podobalo World of Warcraft. Od Blizzardu okoukali vývojáři také platební model, Wildstar bylo možné hrát pouze po uhrazení měsíčního poplatku. Hra bohužel úspěšná nebyla. Po čtyřech letech bude ukončena. Spolu s ní dojeli na konečnou také zaměstnanci studia Carbine.

Podoba hry s WoW přitom nebyla náhodná. Studio bylo založeno v roce 2005 bývalými zaměstnanci Blizzardu, kteří dokonce na WoW pracovali. V roce 2007 odkoupil studio NCSoft. Až do roku 2014 pak vývojáři pracovali na své první (a poslední) hře. Úspěch se však nedostavil a od té doby to šlo s celým projektem trochu z kopce. Po roce byl změněn model předplatného na free to play, načež následovalo masivní propouštění, kdy studio opustilo 40 % zaměstnanců.

Vše vyvrcholilo včera, když se podle Kotaku zaměstnanci na poradě dozvěděli, že končí. Vzhledem k tomu, že se jim na NCSoft nepodařilo udělat dojem ani s jedním z několika nových projektů, na nichž pracovali, se není čemu divit a pravděpodobně i oni sami s koncem studia tak trochu počítali.

Posledním úkolem hrstky vybraných zaměstnanců bude v poklidu ukončit Wildstar. Hráčům, kteří ve hře od prvního července tohoto roku utratili nějaké peníze, budou finanční prostředky vráceny. NCSoft v prohlášení dodal, že celé rozhodnutí je pro ně velmi obtížné a vývojářům se budou snažit nabídnout jiná místa v organizaci. Všech padesát zaměstnanců však pravděpodobně novou práci nezíská.

Zkusili jste někdy WildStar? Proč myslíte, že hra neměla úspěch? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama