Rockstar odhalil města na mapě Red Deadu 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rockstar odhalil města na mapě Red Deadu 2

Rockstar odhalil města na mapě Red Deadu 2

David Plecháček

David Plecháček

18. 9. 2018 11:04 20
Reklama

Někteří mají o hře roku jasno, ačkoliv ji ještě nedrželi v rukou. Red Dead Redemption je fenomén, který s pokračováním narůstá do obludnějších rozměrů. O úspěchu nové kovbojky nikdo nepochybuje; na druhou stranu je to logické, hru vytváří Rockstar a to je záruka kvality. Ze hry jsme toho ale stále příliš neviděli, takže jistě oceníte nové informace o lokacích, v nichž se bude odvíjet příběh.

Podle všeho bychom se měli posunout severovýchodně od oblastí, po nichž jsme se proháněli v RDR z roku 2010. Čekají nás lesy v oblasti West Elizabeth, pohoří Ambarino, pláně New Hanover nebo močály Lemoyne. Všude tam jsou samozřejmě lidské větší či menší osady, kam se chtě nechtě vypravíme.

Prvním místem je Valentine na pláních New Hanover, drsné město, které z okolí přitahují obchodníčky, rančery ale i kovboje a hazardní hráče. Všichni si chtějí v této době přivydělat, a Valentine k tomu dává dostatek možností pro každého, ať už jsou jejich metody pochybné, či naopak počestné.

Lehké to ani nemají rodiny v Annesburgu. New Hanover je totiž oblastí bohatou na nerostné suroviny, a v Annesburgu jsou doly, v nichž místní obyvatelé dřou, aby si vydělali na živobytí. Opakem na žebříčku sociálních vrstev je brána na sever Spojených států, městečko Saint Denis plné obchodníků a nejrůznější smetánky. Kolem té se ale motá i spoustu zlodějů, šmelinářů, ale také obyčejných lidí, kteří pro největší ryby v zemi pracují.

Močály Lemoyne kromě Saint Denis skrývají i městečko Rhodes. Jeho rozkvět brzdí odvěký svár mezi rodinami Brathwaitů a Grayů, kteří si v této úrodné oblasti zřídili obživu prostřednictvím plantáží. A také se zde nachází Lagras, více méně soběstačná vesnička, v níž mají všichni obyvatelé málo, ale všechno to, co potřebují. Daří se zde především rybolovu, z nějž mají obyvatelé obecně nejvíce peněz.

V pohoří Ambarino je jen jedno útočiště pro lidi, kteří tudy projíždí. To se nachází na úpatí hory Mount Hagen na břehu jezera Isabella. Pohoří se nicméně táhne až dále na jih, kde se podél něj dále stáčí řeka Dakota, v současnosti známá jako James River.

Posledním významným bodem na mapě bude osada Strawberry na lesnatém západě země. West Elizabeth bylo ideálním místem pro kácení stromů a na to navázaný průmysl a do jisté míry se dříve podobalo Annesburgu. Nový excentrický starosta ale se současným stavem nebyl, a ze Strawberry chce vytvořil kulturní centrum stůj co stůj. Otázkou je, jestli je to ve prospěch samotných obyvatel...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama