Crossplay už i na PlayStationu 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crossplay už i na PlayStationu 4

Crossplay už i na PlayStationu 4

Martin Nahodil

Martin Nahodil

27. 9. 2018 08:11 4
Reklama

Za posledních pár měsíců byl PlayStation mezi ostatními konzolemi černou ovcí, a to z jednoho jediného důvodu. Sony se totiž k otevření svých bran a propojení s ostatními platformami neměla tak, jako konkurence. Dostali jsme od nich několik vyjádření ohledně toho, že pracují na nejlepším řešení a zabere jim to trochu víc času. Ten čas očividně již nastal, protože už i PlayStation 4 má pootevřená vrátka pro cross-platform hraní.

Tato funkce je zatím v betatestování a najdete ji jen u battle royale hitu Fornite. Možná to pro vás nemusí znít jako důležitá zpráva, ale ve skutečnosti je to docela velké. Vůbec poprvé v herní historii se stalo, že spolu mohou hrát hráči na PC, Xboxu One, PlayStationu 4, Nintendo Switchi a na mobilních zařízeních. Samozřejmě některé hry crossplatform hraní podporovaly v minulosti, ale nabídka podporovaných platforem nebyla nikdy tak velká.

“V dnešních dnech se některé komunity kolem her vyvinuly do bodu, kdy pro ně má cross-platform hraní velkou hodnotu. Za tímto účelem jsme provedli několik důkladných analýz, abychom se ujistili, že dosavadní zážitek hráčů na PlayStationu nebude nijak ovlivněn. V budoucnu plánujeme naši platformu otevřít i pro další hry.” Tato slova pocházejí z oficiálního vyjádření Sony. Očividně tedy hraním skrz platformy už nebudou opovrhovat a poskytnou podporu všem hrám, které o to budou stát.

S otevřením bran PlayStationu postupně padají zdi mezi všemi platformami a zdá se, že v budoucnu bude jedno, jakou z nich vlastníte. Už nebudete muset řešit, jestli váš kamarád má stejnou hru i konzoli. Jaký názor na to máte vy? Za nás rozhodně palec nahoru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama