I fyzické prodeje série AC se výrazně propadly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I fyzické prodeje série AC se výrazně propadly

I fyzické prodeje série AC se výrazně propadly

David Plecháček

David Plecháček

8. 10. 2018 09:11 11
Reklama

Několik dní nazpět jsme řešili prodeje nového ročníku fotbalové série FIFA, tentokrát si vezmeme na paškál novinku série Assassin's Creed. Stejně jako v případě kopané i novinka od Ubisoftu zažila oproti loňsku výrazný propad. Tedy alespoň co se týče fyzicky prodaných kopií. A to, jak víme, je důležitý podotek, který reflektuje současný stav herního průmyslu.

Propady jsou v případě Odyssey ještě výraznější jak v případě FIFA 19. V porovnání s loňskými Origins si řecké dobrodružství našlo cestu jen ke třem čtvrtinám lidí, kteří za krabičku s Origins zaplatili loni. To ale samozřejmě nic neříká o tom, jak dobře se Odyssey prodává – prakticky jako protipól jsou tu data přímo ze Steamu, která ukazují, že k Odyssey si hned po vydání našlo cestu více fanoušků, než loni.

Co se týče Steamu, současný vrchol hráčů, kteří měli spuštěné Odyssey v jednu chvíli, byl necelých 62 tisíc. Tzv. peak v případě Origins je ale o třetinu menší, čítající lehce přes 41 tisíc hráčů. Z tohoto srovnání pro změnu vyplývá, že Odyssey zažívá lepší začátek své dlouhotrvající mise, nežli jeho předchůdce.

Uvidíme, jak vysoko se hra nakonec dostane. Jakákoliv hra, která v těchto dnech vychází, ale musí počítat alespoň s částečným efektem Rockstar alias Red Dead Redemption 2. Ten vychází za několik málo dní, je tudíž možné, že někteří počkají a následně investují až do největší hry podzimní sezóny.

Na druhou stranu, evidentně se čas od času najde výjimka potvrzující pravidlo. Asi by nikdo nečekal, že se krabicová Forza Horizon 4 bude prodávat lépe než Forza Horizon 3, a to navíc ve chvíli, kdy je od vydání dostupná za mrzký peníz v rámci služby Xbox Game Pass. Rozdíl sice není nijak obrovský, ale i tak tato informace odporuje trendům a zvyšujícímu se podílu digitálních nákupů.

Assassin's Creed Odyssey, stejně jako aktuální ročník FIFA 19 a další zmíněné hry si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama