Paradox představuje nový engine
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Paradox představuje nový engine

Paradox představuje nový engine

Martin Nahodil

Martin Nahodil

16. 10. 2018 08:31 4
Reklama

Studio Paradox interactive je známe díky svým výborným strategickým hrám, ať už je řeč o těch budovatelských jako je Cities Skylines nebo těch složitějších typu Crusader Kings. Momentálně v jejich kancelářích vzniká novinka jménem Imperator: Rome a John Wordsworth se s námi podělil o informaci, že spolu s ní nám představí i zbrusu nový engine.

Jejich nová technologie se jmenuje Clausewitz-Jomini engine. Není to úplně nejzapamatovatelnější název, ale o to tady přece jen nejde. Dle Wordsworthovým slov jsou to vlastně dva enginy spojené do jednoho. “Clausewitz je hromada kódu, kterou můžete využít pro tvorbu her. Teoreticky ho můžete použít pro tvorbu budovatelské strategie, ale třeba i FPS... ne, že bychom pro to v současnosti měli potřebné nástroje, ale teoreticky je to možné,” řekl Wordsworth. “Jemini je pak specificky určen pro vývoj top-down her. Naše vize je momentálně taková, že tuto technologii chceme využívat u všech projektů, pokud to bude možné, takže můžeme dělat větší a lepší hry v menším časovém rozsahu.”

Již předchozí hry od Paradoxu mají opravdu velkou podporu fanouškovských modifikací a s novým enginem by se to mělo ještě zlepšit. “Modeři se nás stále ptají, proč jim nedáme nástroje, kterými sami hry tvoříme. My ale nic takového nemáme. To ale chceme změnit. Polovina našeho týmu by se měla soustředit na vývoj takových nástrojů,” dodal Wordsworth.

Také si pochvaloval, že pro jejich hry budou moci konečně využívat vylepšení technologie DirectX 11. I když už je tady několik let, v jejich projektech jste se s ní zatím setkat nemohli. Je tady toho ještě více, ale na to si prý máme počkat až na vydání Imperator: Rome. Kdy k tomu má dojít zatím nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama