Autoři série Fable představují novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři série Fable představují novou hru

Autoři série Fable představují novou hru

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 10. 2018 07:56 1
Reklama

Poslední dobou se vášnivě spekuluje o budoucnosti série Fable. Může se stát, že se dalšího dílu chopí studio Playground Games, které do svých kanceláří nalákalo talentované vývojáře za účelem vývoje „nezávodního RPG z otevřeného světa.” Zatím však není nic potvrzeno. V souvislosti s Fable jistě kdekoho napadne, co asi aktuálně dělají autoři předchozích dílů.

Studio Lionhead bylo rozpuštěno v roce 2016, další díl série (Fable Legends) již dokončit nestihlo. Krom této značky mělo na svědomí také další velké tituly, například Black & White nebo The Movies. Po uzavření studia se část vývojářů nechtěla rozloučit. Založili si tedy vlastní studio. Rogue Sun sídlí v Guildfordu a jeho zaměstnanci v současnosti pracují na projektu, který se zásadně odlišuje od jejich dosavadní tvorby. Vypadá to, že se snaží naskočit na aktuální trend.

Tin Hearts je totiž hra určená pro virtuální realitu. Sleduje osud vynálezce a jeho rodiny v těžké životní situaci. Právě vynálzce je patrně hlavním protagonistou a hráči v jeho kůži budou mít za úkol dovést do bezpečí malé cínové vojáčky. Cestou samozřejmě narazí na řadu překážek a nespočet logických hádanek. Autoři zatím k nové hře nepodali další informace, přiložený trailer však mluví sám za sebe.

Než hra vyjde, objeví se na Steamu v early accessu. Vývojáři chystají tři krátké epizody, každá by měla nabídnout tři hodiny zábavy. Konkrétní datum vydání ještě není stanoveno, nicméně předběžný přístup je plánován na dvanáct měsíců.

Co na nový počin bývalých vývojářů z Lionhead Studios říkáte? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama