Vychází Return of the Obra Dinn
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vychází Return of the Obra Dinn

Vychází Return of the Obra Dinn

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 10. 2018 11:20 5
Reklama

Mysteriózní počin Return of the Obra Dinn představil Lucas Pope již v roce 2014, o dva roky později se objevilo hratelné demo a nyní, po dalších dvou letech, se Pope opět hlásí ke slovu. Unikátní first person adventura je totiž dokončena.

Lucas Pope se zapsal do povědomí hráčů titulem Papers, Please, minimalistickým simulátorem práce pohraničníka. A minimalismus je cítit také z čerstvé adventury. Využívá totiž 1-bitové renderování, čímž se Pope snaží docílit původního obrazu starých monochromatických displejů. Výsledkem je vskutku unikátní vizuál. Pope ale nezapomíná ani na příběh. O čem hra je?

Obra Dinn není kuriózní jméno žádného zbloudilého námořníka, nýbrž zatoulané kupecké lodi. Během plavby do mysu Dobré naděje se někde zatoulala. A spolu s ní také cenný náklad. Roku 1807 se po pěti letech objevuje ve Falmouthu, silně poškozená, opuštěná. V kůži zaměstnance Východoindické společnosti má hráč za úkol celou záležitost důkladně prošetřit.

Hra vychází na PC a Mac. Pokud byste si jí chtěli před zakoupením trochu osahat, je k dispozici krátké demo z roku 2016. Je však třeba počítat s tím, že se bude od plné verze pravděpodobně znatelně lišit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama