Retro Ion Maiden zamíří i na konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Retro Ion Maiden zamíří i na konzole

Retro Ion Maiden zamíří i na konzole

David Plecháček

David Plecháček

24. 10. 2018 11:35
Reklama

Pokud mluvíme o týmech, které přivádějí k životu staré žánry, mluvíme spíše o nadšencích, kteří něčemu propadli tak moc, až se jim v hlavě rozložila myšlenka s vlastní kopií milovaného předchůdce. Právě proto má většina těchto projektů svůj domov na PC, neb dostat je tam je mnohem snazší než kamkoliv jinam. Máte-li jako primární platformu konzole, ať už se jedná o tycoony, simulátory, nebo třeba retro střílečky, máte zpravidla smůlu. To dosud platilo o projektu Ion Maiden.

Dá se říct, že začal podobně. Parta nadšenců se usnesla, že zavzpomíná na Duke Nukema nebo na Blood, a to tak, že vytvoří vlastní hru. Jenže z nadšenců se rychle stali profesionálové, kteří spolupracují s vydavatelstvím a tehdejším fenoménem, společností 3D Realms. Ta se snaží po dlouhé době vrátit zpět mezi zavedené značky, a po letech soudních sporů spíše pracovat na nějakých hrách. První z nich byla akční střílečka Bombshell z roku 2016, druhou je její prequel – Ion Maiden.

Spojitost s výše zmíněným projektem byste nicméně hledali těžko. Top-down pohled vystřídala retro střílečka z pohledu první osoby, který by spíše seděla někam do období před dvaceti lety. Retru ale dnešní doba přeje, a tak po prvotních plánech vydat hru jen na PC, kde je teď v předběžném přístupu, se zrodila myšlenka vydat hru i na konzolích. Tam se objeví díky společnosti 1C, která novinku oznámila prostřednictvím nového traileru.

Je asi zřejmé, že Ion Maiden zavítá na Xbox One a PlayStation 4. Hráči ale možná uvítají i verzi pro Nintendo Switch, kde podobná hra chybí jako sůl. Ačkoliv se zatím nemluví o datu vydání těchto verzí, tak je možné, že pokud na Switchi nějaká podobná akce do první poloviny příštího roku nevyjde (právě tehdy má dojít k úplnému vydání na Steamu), tak bude mít hra absolutně volné pole působnosti. Teď je ještě otázka, jestli vás svou prezentací zaujala...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama