Nástupce legendární Ultimy je free-to-play
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nástupce legendární Ultimy je free-to-play

Nástupce legendární Ultimy je free-to-play

David Plecháček

David Plecháček

31. 10. 2018 12:13 3
Reklama

V našem podcastu letos nebylo o mnoho více bizarnějších her, než jakou je Shroud of the Avatar. Možná si na zapálené povídání Adama vzpomenete i vy, a pak vám dojde, že to je ten projekt, který Richarda Garriotta přiblížil ke slibotechnám typu Petera Molyneuxe, namísto toho, aby v nás zůstal jako samozvaný Lord British ze světa Ultimy. A možná jste i vy podvědomě chtěli vyzkoušet, v čem je hra tak... podivná a zvláštní. Teď máte možnost, neboť z Shroud of the Avatar se stala free-to-play hra.

Tedy přiznejme si, ne že byste měli vyhráno. Hra Richarda Garriotta se potýkala s několika problémy různého ražení, od technických bugů až po to, že prakticky za všechno musíte zaplatit. Chcete například lepší zbroj? Zaplaťte. To na vás samozřejmě čeká i teď, byť relativně agresivní cenová politika byla ve hře už v době, kdy za ní autoři chtěli peníze. Teď alespoň dává v určitém slova smyslu smysl.

Ke změně dochází sedm měsíců od vydání. Ačkoliv to nikdo z týmu neřekne na rovinu, je evidentní, že ačkoliv se jedná o duchovního nástupce Ultimy, nedokázal zaujmout a přilákat větší počet hráčů. Sám „Lord British“ říká, že je spolu s týmem rád, že může „otevřít Shroud více hráčům“, ale pokud by měl být projekt nadále udržitelný, pravděpodobně mu ani nic jiného nezbývalo.

V oficiálním vyjádření Garriott podotýká, že na hráče, kteří nezaplatili, nečekají žádné restrikce. „Nyní mohou všichni svobodně obchodovat s dalšími hráči, vlastnit půdu a hrát i celý příběh. Jinými slovy, nemusíte zaplatit ani korunu, abyste si užili zážitek, jenž Shroud of the Avatar nabízí,“ říká. Spolu s updatem, který hru odemkl každému, přibyla i tutoriálová sekce, která by vás měla naučit základy.

Uvidíme, jestli tyto kroky vylepší obrázek, který o titulu mezi hráči panuje. Je přitom zvláštní, že Garriott si prošel Kickstarterem, kde byla jeho hra nadmíru úspěšná – vždyť se vybralo přes 12 milionů dolarů. Ale statistiky ze Steamu ukazují, že peak společně hrajících lidí nikdy nepřekročil 300 hráčů. Světoznámý autor ale v několika rozhovorech tvrdil, že většina hráčů se nepřihlašuje přes Steam, nýbrž přes vlastní klient. Ten si můžete stáhnout i vy pod tímto odkazem. Zde si poté můžete přečíst nepříliš kladnou recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama