Vzniká artbook pro Kingdom Come
i Zdroj: Warhorse Studios / Press kit
Novinka Vzniká artbook pro Kingdom Come

Vzniká artbook pro Kingdom Come

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 11. 2018 11:12 6
Reklama

Ke světově úspěšné české hře Kingdom Come: Deliverance vzniká oficiální artbook, který nabídne obrazové materiály z největšího českého herního projektu všech dob. Knihu vydává česká herní firma Xzone v úzké spolupráci s tvůrci hry z Warhorse Studios. Do obchodů dorazí do konce prvního čtvrtletí roku 2019. 

"V zahraničí jsou podobné publikace ke známým hrám běžné, ale v českém prostředí zatím nikdy nic v takovém rozsahu nevzniklo," říká Martin Schovanec, spolumajitel firmy Xzone, která je na trhu známá svým internetovým obchodem s hrami, a dodává: "17 let vyrábíme pro obchod různé herní předměty jako dárky ke hrám. Nyní je to ale poprvé, co vyvíjíme vlastní produkt pod licencí, a to navíc s celosvětovým dosahem. Skočili jsme do toho po hlavě a knihu vydáme rovnou v češtině, angličtině a němčině." 

Souhlasí s ním i Josef Netrh ze sekce Xzone Publishing. "V naší firmě milujeme tyto knihy a doprovodné předměty ke hrám. Dlouho jsme snili, že jednou vydáme artbook, který bychom si sami, jako velcí herní fanoušci, chtěli koupit. Těším se, až čtenáři uvidí na jednom místě nádherné grafické práce výtvarníků z Warhorse, kteří se snažili o naprostou dobovou autenticitu. Řada materiálů ještě nebyla nikde zveřejněna a bude doplněna o komentáře tvůrců hry." Vývojáři pro hru zrekonstruovali oblast Ratají okolo roku 1403, včetně řady památek a uměleckých děl, které budou v knize samozřejmě k nahlédnutí.

"Spousta talentovaných lidí během vývoje Kingdom Come denně precizně uvažovala téměř nad každým kamínkem, cihlou a trámem, které jsme do hry nakonec umístili. Myslím, že je to na materiálech, které jsem pro artbook vybral, moc pěkně vidět. Věřím, že lidé, kteří chtějí vidět, tak říkajíc pod pokličku, tuhle knihu velmi ocení," přidává Mikuláš Podprocký, Art director Warhorse Studios. 

Kniha The Art of Kingdom Come: Deliverance bude ve velkém formátu o téměř 250 stranách. Doporučená cena je stanovena na 699 Kč a 26,99 EUR. Na pulty obchodů dorazí do konce prvního čtvrtletí 2019 a to souběžně ve třech jazykových mutacích: česky, anglicky a německy. Již nyní je možné si hru předobjednat v české verzi na www.xzone.cz/kcd/, respektive na www.gameexpres.sk/kcd a pro zákazníky z celé Evropy je k dispozici speciální obchod www.kingdomcome-store.com, kde krom anglické a německé verze artbooku najdou i další merchandise ke hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama