PUBG míří na PS4, dočkáme se 7. prosince
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG míří na PS4, dočkáme se 7. prosince

PUBG míří na PS4, dočkáme se 7. prosince

David Plecháček

David Plecháček

13. 11. 2018 16:45 2
Reklama

Ještě před tím, než si korunu krále battle royale odnesl Fortnite, kralovalo PUBG. PlayerUnknown's Battlegrounds bylo tak populární, že si Microsoft zajistil konzolovou exkluzivitu, pomocí níž chtěl přesvědčit zájemce o konzole, že ta jeho je ta obsahem našlapanější. A pak začal růst hegemon Fortnite a Battlegrounds na Xboxu One už takový tahák nebyl. Jenže to jsou události, které se děly přesně před rokem. A jak víme, když už existují nějaká omezení, zpravidla se dělají právě na jeden rok.

AKTUALIZACE

Podle předpokladu jsme na odhalení nečekali příliš dlouho. Sony informaci potvrdila a navrch víme datum, kdy PUBG dorazí. Battlegrounds vyjdou na PlayStationu 4 7. prosince, v jaké podobě, to ale zůstává nadále otázkou. Navnadí vás trailer?

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Totéž se stalo v opačném gardu s remastery Crashe Bandicoota, které se poprvé objevily na PlayStationu 4 a o rok později zamířily i na jiné platformy. Jenže to samé udělal Microsoft třeba s Rise of the Tomb Raider, a Lara po roce opravdu svou exkluzivitu ztratila, a teď se pomalu to samé stává s PUBG. Rok se s rokem sešel a hra od studia Bluehole začíná pokukovat po platformě, na níž ještě není – po PlayStationu 4.

Ani Brendan Greene, ani nikdo jiný z Bluehole se k situaci zatím nevyjádřil, ale dost jasnou představu o tom, co bude následovat, nám dal samotný PlayStation. Respektive jeho store. V digitálním obchodě se totiž objevilo PlayerUnknown's Battlegrounds s možností předobjednávky, byť po snaze hru reálně předobjednat konzole suše sdělí, že tento obsah teď nemůže být vybrán.

PUBG vyšlo na Xboxu One sice už v září, dosud ale vězí v předběžném přístupu. Zato v prosinci, konkrétně 20., došlo k vydání plné verze na osobních počítačích. Ačkoliv o datu se zatím na PlayStationu nehovoří, moc bychom nedali za to, že právě v tuto dobu si budou moci pořídit PUBG i majitelé konzole od Sony. A také je otázkou, zda půjde rovnou o plnou verzi a nikoliv o předběžný přístup, kterým se Sony dlouhodobě brání. Už několikrát ale své podmínky porušila, například se hrou Ark, nebo třeba s takovým drobkem, jakým je Fortnite.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama