Hráči bombardují F76 negativními recenzemi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči bombardují F76 negativními recenzemi

Hráči bombardují F76 negativními recenzemi

David Plecháček

David Plecháček

14. 11. 2018 15:32 27
Reklama

Asi uznáte, že hodnotit multiplayerovou hru vyžaduje čas. Na první úrovni nemůžete vidět všechno, stejně tak jako už tuplem nemůžete posoudit, jak se vaše postava vyvíjí, jak toho dosáhne, co vás čeká, a také ani není zřejmé, jak se budou chovat vaši spolu/protihráči. To je případ i Falloutu 76, to je důvod, proč ani naše recenze nemůže hned vyjít. Ale hra dnes vyšla a někteří mají evidentně jasno.

Máme takový pocit, že Fallout 76 není vzhledem ke své povaze tou nejočekávanější hrou roku, alespoň pro většinu hráčů, ale je očekávanou hrou pro hráče, kteří chtějí svou frustraci vykřičet do světa a evidentně nemají prostor. Vybrali si k tomu agregátor hodnocení Metacritic, kde pochopitelně nejsou žádné finální verdikty od žádných médií, ale hráčů, těch je tam poměrně dost.

A povětšinou jsou docela jednotní. To ostatně uvidíte sami, až Metacritic otevřete. Je to docela jednoduché. Hodnocení typu 10, 10, 9, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0 ,0 se cyklicky opakuje a dává jasně najevo, co si hráči o hře myslí. Na jednu stranu to není nic překvapivého, na stranu druhou to ale není ke hře tak docela fér. Jistě, už to není standardní Fallout, tak jako TESO není standardní Elder Scrolls, to ale nutně neznamená, že nemá své kvality. Nad nimi se dá polemizovat, ale ale samozřejmě na všechny klady a zápory nestačí několik minut, možná hodin ve hře, pokud v ní vůbec tito kverulanti vůbec nějaký čas strávili. Nebo jestli jí vůbec vlastní.

Bethesda to nebude mít jednoduché, aby přesvědčila tu většinu normálních hráčů, aby dali Falloutu dříve či později šanci. A příliš jí nepomůže ani to, když se ukáže, že launcher bety nelze smazat do doby, než si hru zakoupíte, nebo tvrzení o „majestátních“ chybách, na které dříve či později komunita narazí, nebo ani to, že servery náporu nestačí a prakticky hned po vydání hry spadly. Naštěstí už by se mělo jednat o opravenou záležitost... která by se ale singleplayerové hře nestala. A to jako argument některým stačí.

I my si Fallout 76 ukážeme. Recenze se ujal David Rozsíval a tvrdošíjně si stál za tím, že pro její rychlost tentokrát vážně nebude roleplayovat. Nejsme si tím sice úplně jistí... ale věřte nám, že se dočkáte co nejdříve. Pokud chcete dát Falloutu 76 šanci, můžete si jej předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama