Závěr The Council na začátku prosince
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Závěr The Council na začátku prosince

Závěr The Council na začátku prosince

Marek Selinger

Marek Selinger

23. 11. 2018 12:31
Reklama

Epizodická série The Council rozčeřila zajeté vody akčních adventur, kdy přinesla několik svěžích novinek včetně různých RPG elementů či výběru povolání, které následně mělo vliv na to, jakým způsobem hráči titulem postupovali. Nicméně od vydání první epizody uplynulo již hodně času a my jsme se začínali strachovat, jestli vývojáři dokončí celou sérii ještě v tomto roce.

Studio Big Bad Wolf, které za hrou stojí, se konečně pochlubilo s datumem vydání závěrečné epizody Checkmate. Ta spatří světlo světa v úterý 4. prosince, kdy bude uzavřen příběh Louis de Richeta pátrajícího po své matce. Ve stejný den se začne prodávat i fyzická kopie, která nabídne celou sezónu v ucelené podobě a potěší hráče, kteří rádi plní své poličky. První epizody jsme se dočkali již v březnu, což znamená devítiměsíční čekání na kompletaci celého zážitku.

I kvůli značným prodlevám ve vydávání jsme se my pustili do The Council teprve minulý týden, přesto nás první část potěšila značnou variací způsobenou již zmíněnými RPG prvky a volbou naší role, kdy se hráč může rozhodnout, jestli mu bude vyhovovat role diplomata, detektiva či okultisty. Kvůli našemu studijnímu zaměření jsme se rozhodli pro první možnost, přičemž několikrát jsme pocítili, že jiná volba nám mohla usnadnit nějaké rozhodnutí, jindy jsme ji zase považovali za tu správnou. Oceňujeme i výskyt historických postav jako jsou George Washington nebo Napoleon Bonaparte. Právě v rozšíření konceptu akčních adventur boduje The Council nejvíc, nové prvky v hratelnosti působí jako svěží vítr v tomto žánru. Můžeme jen žehrat, že s podobnými inovacemi nepřišlo dříve i Telltale, možná bychom se i nadále mohli setkávat s produkcí tohoto studia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama