Bethesda nevrátí slíbené peníze za F76
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda nevrátí slíbené peníze za F76

Bethesda nevrátí slíbené peníze za F76

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

26. 11. 2018 13:20 29
Reklama

O tom, že Fallout 76 není zrovna dokonalou hrou, se ode dneška můžete dočíst i v Davidově recenzi. Kromě nevalné herní náplně však hru, jak jsme již u titulů od Bethesdy zvyklí, trápí i technický stav.

Zatímco nenaplněná očekávání jsou u tzv. early adopters, tedy lidí, kteří si hru předobjednají, případně kupují hned po vydání, celkem častý problém, nemožnost, vůbec se připojit ke svým kamarádům, je peripetie trochu jiného rázu.

Bethesda promised me a refund on FO76 then backs out of it the next day. from r/Fallout

Podobně to asi cítila i podpora Bethesdy, když uživateli s přezdívkou ZPKane právě kvůli přetrvávajícím technickým problémům skrze mailovou komunikaci potvrdila, že se dočká vrácení peněz. Mělo k němu však dojít až po nějaké době, refundovací proces totiž měl být nastartován někdy v blízké budoucnosti.

Zatímco uživatel čekal na mail, který mu potvrdí, že proces již započal, přišla mu jiná, nepříliš radostná zpráva. Dle nové odpovědi totiž nemůže žádat o vrácení peněz, poněvadž vlastní jen digitální verzi hry.

Ta se na počítačích aktivuje přes Bethesda.net Launcher, který, na rozdíl od konzolových tržišť nebo Steamu, nenabízí možnost vrácení peněz za digitálně zakoupené produkty. O tom, zdali je takový přístup k zákazníkovi férový, nebudeme spekulovat – to, že podpora refund první slíbila, a následně slib zrušila, je však dalším příkladem nepříliš profesionálního jednání.

Možná však jde jen o jistý zoufalý druh ochrany před hrozící vlnou – Fallout 76 se na začátku listopadu prodával za plnou cenu, již minulý týden se však hra na zahraničních serverech v rámci výprodejů dala pořídit za poloviční částku. Bethesda se tak možná snaží předejít hromadnému vracení kopií, které byly pořízeny za plnou cenu.

Problém by ale pro společnost mohla představovat legislativa jednotlivých zemí, ve kterých je hra prodávána. Spousta z nich má možnost vrácení zboží do specifického počtu dní danou zákonem, a Bethesdu by pak čekaly nepříjemné soudní tahanice.

Pokud si chcete přečíst celé znění e-mailů, najdete je na Redditu v tématu Fallout, kde se kromě nepřesvědčivého stavu hry rozebírá právě i politika americké společnosti. Vtipně pak působí i rada uživatele mycry99, který ostatním doporučuje, aby hru odstranili dříve, než zažádají o vrácení peněz. Jemu byly vráceny, hra mu však kvůli tomu, že již nevlastní licenci hry, nejde odinstalovat.

Podobné problémy postihly již hráče betaverzí, tehdy jsme však doufali, že se situace do vydání plné hry zlepší. Inu, nezlepšila. Co si o všech těchhle peripetiích myslíte vy, naši čtenáři? Na kterou stranu tíhne vaše hráčské srdce? Dejte nám vědět v komentářích.

A pokud byste náhodou měli zájem o samotnou hru, Fallout 76 pořídíte ve verzích pro PC, PlayStation i Xbox na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama