Únik poukazuje na velký redesign Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Únik poukazuje na velký redesign Steamu

Únik poukazuje na velký redesign Steamu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

26. 11. 2018 14:00 2
Reklama

Ačkoliv máme gigantické tržiště od Valve celkem rádi, jedno mu můžeme vytknout snad všichni – klient Steamu vypadá už několik let poněkud zastarale. Americká společnost, vedená mocným Gabem Newellem, však chce situaci zvrátit ve svůj prospěch – minimálně na to tedy poukazují úniky z interních prezentací.

Je tomu již nějaký ten pátek, kdy jsme se takových náznaků dočkali naposled. V únoru 2017 šlo dokonce přímo o soubory, vyzobané z jedné z betaverzí programu. K nasazení tohoto designu však nikdy nedošlo.

„Nový“ únik pak pochází z lednové prezentace, a od stávajícího kabátku Steamu se odpoutal o dost více. Dle textu, doprovázejícího obrázky, se nová knihovna má soustředit na bohaté zobrazení herního obsahu, mezi který se budou kromě oficiálních materiálů řadit i komunitní screenshoty, artworky či návody. Zapomínat se však nesmí ani na jednoduché zobrazení achievementů a dalších sběratelských úspěchů, jakožto i upozornění na aktivitu přátel a případné herní eventy či updaty.

Po obsahové stránce by tedy mělo zůstat vše při starém, klient však dostane mnohem čistší a modernější formu. Na redesignu se pracuje již několik let, zatím však není jisté, kdy se jej dočkáme, a zdali se jedná opravdu o podobu blízkou realitě. Přeci jen se jedná o 10 měsíců starý materiál, a je tak možné, že momentální verze návrhu se nakonec dala jiným směrem.

Dovedli byste si představit, že by Steam dostal tak odvážný redesign, nebo máte raději staré, ale přehledné stávající prostředí? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama