Raymond pracovala na dalším Splinter Cellu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Raymond pracovala na dalším Splinter Cellu

Raymond pracovala na dalším Splinter Cellu

Martin Nahodil

Martin Nahodil

27. 12. 2018 09:24 4
Reklama

Herní vývojářka Jade Raymond je známá především díky tomu, že působila jako producent u prvních dvou dílů série Assassin’s Creed. Když ještě byla součástí ubisoftího týmu, roli výkonného producenta zastávala také u projektů Watch_Dogs a Splinter Cell: Blacklist. S poslední jmenovanou značkou se ale setkala ještě jednou.

Splinter Cell: Blacklist je zatím poslední hrou, která patří do této série stealthových akcí se Samem Fisherem v hlavní roli. Stojí za ním studio Ubisoft Toronto, které vzniklo v roce 2009 a u jeho zrodu stála právě i Jade Raymond. V novém rozhovoru pro Gamereactor se zmínila, že po Blacklistu to ještě se Splinter Cellem úplně neskončili. “Splinter Cell: Blacklist z roku 2013 je poslední, který jsme udělali... Ale víte co? Vlastně jsme ještě potom dělali na konceptu, ze kterého měl vzniknout další velký díl. Už nejsem součástí Ubisoftu, takže vám o něm bohužel nemůžu říct žádné konkrétnější informace,” řekla Raymond.

O této značce se v posledních letech mluví docela často. Oficiálně po ní ale zatím nebylo ani vidu ani slechu. Některé zdroje tvrdí, že stealth akce zkrátka pro Ubisoft už není tak atraktivní a raději se bude věnovat velkým značkám jako je Assassin’s Creed. Díky tomu, co řekla Raymond, víme, že alespoň dříve ještě nějaké plány se Splinter Cellem byly, tak doufejme, že se od nich úplně neupustilo.

V rozhovoru samozřejmě došlo i na dotazy spojené s Assassin’s Creed. Prý nikdo z původního týmu nečekal, že by mohli mít až takový úspěch. “Mysleli jsme si, že když to půjde dobře, mohli bychom udělat sérii o třech dílech a teď už je jich snad víc než 20. V rámci evoluce se začalo více soustředit na RPG. Za tu dobu se z AC stal úplně jiný žánr, což je opravdu fascinující. Když jsme tvořili první díl, byla to akční hra, ne RPG,” dodala Raymond. O sérii Assassin’s Creed letos nepochybně uslyšíme v souvislosti s novým obsahem pro Odyssey, ale vůbec by nebylo od věci, kdyby se na scéně ukázal i Sam Fisher.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama