Proč má Anthem před vydáním dema
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč má Anthem před vydáním dema

Proč má Anthem před vydáním dema

David Plecháček

David Plecháček

9. 1. 2019 11:16 6
Reklama

Není to jenom Capcom, který vydává demoverze vlastních her. Částečně jako dema mohou sloužit i stále častější betaverze těsně před vydáním hry, na něž je expert například Ubisoft, ale na stejnou hru přistoupil i Activision s Destiny 2 a logicky se tak nabízí i to samé v případě Anthemu od EA. Ale u Anthemu nehovoříme o betě, nýbrž BioWare chystají demo. Jaký tedy má smysl a proč vlastně vzniklo?

"Mnoho lidí se mě ptalo, proč vlastně děláme demo. Tohle je ten důvod: vaše peníze jsou těžce odpracované a hry představují investici. Myslíme, že je fér, abyste si je vyzkoušeli před tím, než je koupíte," otevřel téma Michael Gamble, výkonný producent z BioWare. Zároveň tak dodal, že celá kampaň bude transparentní a především že všichni uvidí, že sledovat Anthem je super, ale hrát jej je násobně lepší.

Někteří sice namítli, že vytvořit demo nedalo studiu takovou práci, ale Gamble výrazně nesouhlasí. Dle svého prohlášení je příprava dema poměrně časově náročná a vyžádá si hodně úsilí. "Jednoho dne, až na to budu mít čas, vám prozradím, proč tomu tak je," dodal se vší vážností.

Tvrzení jednoho z nejvýše postavených lidí ve studiu nijak nerozporujeme, spíše bychom se ale rádi vrátili k původní myšlence. Opravdu je tak velký rozdíl mezi demoverzí a závěrečnou betaverzí, která bývá většinou po technické stránce naprosto v pořádku, spíše ale testuje stabilitu serverů a jiných prvků? Ostatně i EA s nimi má své zkušenosti, jen demoverze zní lépe jak betaverze... Na druhou stranu je to risk a je možné, že s ním několik hráčů odradíte. V určitém ohledu tak vypovídá o sebevědomí studia. Pokud BioWare věříte i vy, můžete si hru předobjednat na Xzone.cz. Vychází 22. února, obě dema se otevřou na přelomu ledna a února. VIP pro předplatitele 25. až 27. ledna, pro ostatní 1. až 3. února.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama