Gameplay Sekiro z oblasti Hirata Estates
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gameplay Sekiro z oblasti Hirata Estates

Gameplay Sekiro z oblasti Hirata Estates

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

13. 1. 2019 09:24 4
Reklama

Vydání Sekiro: Shadows Die Twice se nezadržitelně blíží a ani tato hra si neodpustí pořádnou informační lavinu, která se naplno spustila začátkem ledna. Právě v průběhu tohoto měsíce se od Game Informeru dočkáme hned několika exkluzivních informací včetně dosud neviděných záběrů ze hry. Pojďme se podívat na ty nejaktuálnější z nich.

První video ukazuje oblast Hirata Estates, kterou navštívíme v rámci flashbacku. Vzpomínka odehrávající se tři roky před hlavní dějovou linkou hry pomůže objasnit vztah Sekira s postavou známou jako Young Lord. Oblast bude oddělená od zbytku hry a v ukázce můžeme vidět některé nové prvky hratelnosti. O vertikálním pohybu už jsme slyšeli mnoho, ale jak vidno, Sekiro bude umět třeba i plavat.

Další informace se dozvídáme o vývoji postavy. Z her od FromSoftware jsme zvyklí, že po smrti následuje cesta za ztracenými dušemi, které mimo jiné slouží jako platidlo při vylepšování atributů hlavního hrdiny a při smrti po cestě k nim navždy zmizí. Tento vzorec se ale v Sekiro: Shadows Die Twice opakovat nebude. Za zabíjení nepřátel budeme dostávat zkušenostní body, které nám po smrti zůstanou. Ty využijeme k nákupu aktivních i pasivních dovedností, rozdělených do několika stromů. To ale není vše.

Z nepřátel budeme získávat i předměty použitelné pro vylepšení protézy hlavní postavy. Tím v podstatě získáme nové zbraně, které nám pomohou v dalším postupu. Nalézat budeme i předměty, které nám zvýší maximální hodnotu zdraví a další důležité materiály. Při záseku na některém z boss fightů tak bude možné si průzkumem okolí postavu trochu vylepšit a teoreticky si zákeřný souboj zjednodušit. Do jaké míry to skutečně pomůže se ale asi ukáže až po vydání hry.

Sekiro: Shadows Die Twice vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One 22. března a k zakoupení je i v obchodě Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama