V Riotu se snaží řešit diskriminaci žen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Riotu se snaží řešit diskriminaci žen

V Riotu se snaží řešit diskriminaci žen

Filip Švácha

Filip Švácha

16. 1. 2019 12:56 5
Reklama

Minulý rok v listopadu jsme psali o tom, že americké studio Riot, stojící za velmi úspěšným MOBA titulem League of Legends, čelí žalobám z důvodu diskriminace žen. Několik zaměstnanců této firmy si totiž stěžovalo na nerovné podmínky a nemožnost kariérního postupu něžného pohlaví. Jak tenkrát vyplynulo z výzkumu serveru Kotaku, opravdu k těmto neférovým praktikám docházelo. Riot už minulý rok sliboval nápravu a vytvoření jistých opatření, které by těmto problémů měly v budoucnu zabránit.

Studio nakonec slib dodrželo a veřejnosti představilo nový systém hodnot, podle kterých se chtějí od nynějška řídit. Cílem je přinést všem zaměstnancům bezpečnější a zdravější pracovní prostředí. Podle Riotu se na těchto hodnotách dohodli po 1 700 rozhovorech s různými zaměstnanci firmy.

„Budeme neustále investovat do kultivace prostředí, ve kterém může každý zaměstnanec dosáhnut maxima svých možností. Dohlédneme, aby vše probíhalo férově a všichni měli rovné podmínky. Naši vedoucí pracovníci budou tyto hodnoty představovat a společně se svými týmy je prosazovat“, stojí ve zprávě Riotu.

Nezbývá, než doufat, že tyto změny budou mít do budoucna nějaký kýžený efekt. Problém diskriminace žen je bohužel v herním průmyslu jedním z těch největších a tato kauza by mohla dopomoci k jeho řešení. Jak to dopadne uvnitř samotného Riotu lze momentálně těžko soudit, ale snad je celá situace na dobré cestě.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama