Farming 19 bude mít vlastní eSportovou ligu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Farming 19 bude mít vlastní eSportovou ligu

Farming 19 bude mít vlastní eSportovou ligu

David Plecháček

David Plecháček

24. 1. 2019 15:38 2
Reklama

Nemusíte holdovat eSportu, ale zřejmě chápete, jaké je jeho kouzlo. Soutěžit můžete v ledasčem, od virtuálního sportu, až po to, kdo nasbírá více fragů, případně řešit, který z týmů je sehranější a má lépe nacvičenou strategii. Okolo eSportu se točí velké peníze i množství diváků, není proto divu, že se o něj zajímají další a další studia a pokouší se prorazit. Napadlo vás ale, že můžeme i řešit, kdo je lepší farmář?

Neděláme si legraci. Do roztočeného soukolí se snaží protlačit i švýcarští vývojáři z Giants Software. Ti nejsou žádní drobečci, ostatně každoročně vzrůstající popularita jejich Farming Simulatoru jen dokazuje, že tu existuje rozhodně prostor pro expanzi. Že se ale virtuální farmáři pohrnou zrovna do eSportových lig, na to bychom si nevsadili.

Pohrnou se dokonce tak moc, že v první sezóně budou pořádat 10 turnajů, do nichž investují sto tisíc eur, a pokud se bude dařit, v druhé sezóně se prize pool zvedne na 250 tisíc dolarů. Vedení k tomuto kroku uvedlo: „Máme před sebou unikátní možnost. Kompetitivní farmaření je něco, co si lidé užívají roky, ale do eSportu jsme jej nikdy nedotáhli. Máme ale spoustu fanoušků tohoto odvětví, kteří se nemohou dočkat, až světu ukáží, že farmaření může být zábava i soutěž v jednom.“

Giant Software našli partnery ve společnostech Intel, Logitech a dalších, kteří stejně jako oni souhlasí s tím, že virtuální farmaření nabízí v tuto chvíli ideální mix skutečného farmaření a zábavy, která má potenciál oslovit i diváky. „Sen se nemůže stát skutečností mávnutím proutku; vyžaduje to pot, odhodlání a tvrdou práci.“ Kompetitivní režim pro poslední díl by měl vyjít poměrně brzy. Nabídne týmové souboje 3 proti 3, v němž si každý může otestovat své schopnosti. Máte zájem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama