Praktiky detektiva z The Sinking City
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Praktiky detektiva z The Sinking City

Praktiky detektiva z The Sinking City

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 3. 2019 07:24 4
Reklama

Studio Frogwares se prosadilo především díky adventurám s Sherlockem Holmesem. Mistři detektivního žánru nyní usilovně pracují na The Sinking City, jehož ulice zaplavila inspirace samotným Lovecraftem. Novinka nicméně Sherlockův odkaz neopouští a jak sami autoři s oblibou říkají, opět jde především o poctivou detektivku. Nyní se připomínají čerstvým videem.

Válečný veterán Charles Reed pracuje jako soukromé očko. A práce má víc než dost. Město se totiž hemží odpornou havětí, o kuriózní případy není nouze. Reed však musí bojovat také sám se sebou. Hrůzy války zásadně pošramotily jeho duši. Reedovu mysl otrávila paranoia, čas od času se tedy musí vypořádat s děsivými představami. Hráč tedy nikdy jistě neví, zda konkrétní bestie představuje skutečné nebezpečí, nebo je pouze výplodem churavé mysli. I tato situace je v traileru vidět.

V boji proti vlastní nepříčetnosti by mu mohly pomoct léky. Než je ale získá, musí vyřešit sérii zakázek od ctihodných občanů v zatopeném Oakmontu. Detektivní linka je pro autory na prvním místě. Nebojí se jít proti zavedeným zvyklostem a odmítají vodit hráče za ručičku. Co to znamená? Třeba fakt, že na mapě prostě a jednoduše nejsou žádné body, které by hráč měl následovat. Sám musí zjistit, jaká místa je potřeba navštívit, co hledat, koho vyzpovídat a koho následně obvinit z vraždy.

Krom práce s důkazním materiálem čeká na odvážné detektivy také detailní průzkum prostředí. Reed má na čmuchání velký talent. Díky vnímavosti vůči paranormálním jevům dokáže prolomit zastírací kouzla a odhalit skutečnou podstatu věcí. Ve městě je k dispozici také řada zaniklých institucí. Už v nich sice nikdo nepracuje, ale i tak mohou posloužit jako užitečný zdroj informací, tedy pokud hráč ví co hledat. K definování závěrů z vyšetřování poslouží takzvaný Mind Palace, mechanismus známý z her s Sherlockem. Na jeho odkaz autoři evidentně nezapomínají.

Co na podobnost s předchozími tituly od Frogwares říkáte? Dejte nám vědět v diskuzi. Hra měla původně vyjít 21. března na Xbox One, PlayStation 4 a PC, je však pravděpodobně odložena. Amazon nově hlásí 31. května, Steam pouze rok 2019.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama