Video odhaluje zákulisí vývoje Cyberpunk 2077
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video odhaluje zákulisí vývoje Cyberpunk 2077

Video odhaluje zákulisí vývoje Cyberpunk 2077

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 3. 2019 13:00 1
Reklama

Materiálů k chystanému Cyberpunk 2077 příliš není. O to větší radost přichází, když se zčista jasna objeví nové video, v němž se odhalují nové záběry přímo ze hry. To poslední navíc zve do zákulisí, kde samotní vývojáři ze studia CD Projekt RED mluví o dosavadním průběhu vývoje.

Videem provází Doug Cockle, dabér Geralta z Rivie. Je celkem vtipné, když Geralt představuje hru jako „první odchylku od univerza Zaklínače”. Objeví se například spoluzakladatel studia Marcin Iwiński v době loňské E3. S unaveným výrazem se nebojí přiznat, že zažívá nejstresovější E3. Aby také ne. Šlo o moment, kdy se měl teprve dozvět, jak budou na jeho hru reagovat novináři. Video však rekapituluje i samotné začátky, oznámení v roce 2012, teaser z roku 2013 a také následné ticho, které trvalo dlouhých pět let.

Level designér Miles Tost vysvětluje, proč tak dlouho nepustili do světa žádné záběry ze hry. Sami vývojáři si nemohli být jistí, že materiály, s nimiž pracují, budou za pár let aktuální. Tost říká, že za ty roky řadu věcí pohřbili, načež je opět oživili, aby je mohli zase vyhodit. Běžná praxe ve vývoji her. Poukazuje to na jistou ostražitost studia. Zatímco včera jsme informovali o transparentním přístupu BioWare, na nějž v případě Anthemu dle slov samotného producenta studio doplatilo, u CD Projekt RED je naopak vidět velká opatrnost. A ta se jim zatím vyplácí.

Ve videu zazní také důvody k volbě first person kamery. Ta je dle autorů klíčová k vnímání okolního světa, takže se pro ní rozhodli i přes skutečnost, že s ní doposud neměli žádné zkušenosti. Padne také zmínka o systému tvorby postavy, což je pro CD Projekt RED také zcela nová disciplína. Další záběry by se mohly objevit na blížící se E3. Polské studio už svou účast potvrdilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama