Apex Legends na PC válčí s cheatery
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apex Legends na PC válčí s cheatery

Apex Legends na PC válčí s cheatery

Filip Švácha

Filip Švácha

11. 3. 2019 13:23 6
Reklama

O tom, že Apex Legends hraje opravdu hodně lidí, nemůže být naprosto žádných pochyb. Vždyť tým se hrou nedávno dosáhl čtyřiceti milionů hráčů. To už jsou opravdu slušná čísla, ale přinášejí s sebou i ne zcela pozitivní věci. Apex totiž na PC zaplavili cheateři a není jich nějak málo.

Podle komuitního manažera Jaye Frechetteho už museli pomocí služby Easy-Anti Cheat z titulu vyhodit přes 355 tisíc lidí, kteří nechtěli hrát férově. Podle Frechetteho je to ale pouze začátek. „Služba funguje, ale boj proti cheaterům je probíhající válkou, které se musíme umět přizpůsobit a být tedy velmi obezřetní. Používání cheatů bereme velmi vážně a hodně nám záleží na tom, aby byl Apex pro všechny naše hráče funkční,“ říká.

Pochopitelně nebyl nějak výrazně konkrétní, protože Respawn si logicky chce nechat svá esa v rukávu a dát tak hráčům, kteří podvádějí, tu nejmenší možnou šanci. „Cheateři jsou vynalézaví a my nechceme, aby nás odhalili s předstihem,“ dodává k tomu Jay. Co ale sdělit mohl, je, že v tomto směru Respawn spolupracuje s profesionály jak uvnitř EA, tak i s externisty. Na PC pak vývojáři připravili systém nahlašování cheaterů, který bude názory uživatelů posílat do služby Easy-Anti Cheat. Další pomocí pak budou noví zaměstnanci směřující do týmu, který se tímto nepříjemným problémem zabývá.

Kromě toho se autoři také zaměří na pády hry, které se jim bohužel ještě nepodařilo vyřešit. Další tématem je pro některé hráče také možnost znovu se připojit do hry, což také souvisí s nestabilitou titulu. Respawn skrze Jaye Frechetteho dodává, že ve studiu zatím nemají v plánu do hry nic takového dávat, protože by pak prý vzniklo několik příležitostí, jak by toho mohli uživatelé zneužívat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama