Russia 2055 míří na Kickstarter
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Russia 2055 míří na Kickstarter

Russia 2055 míří na Kickstarter

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 3. 2019 10:18
Reklama

Tajemný projekt Russia 2055 se pomalu začíná vybarvovat. Od ledna víme, že Hideo Kodžima s ním nemá vůbec nic společného. Podle všeho za ním stojí jeden jediný člověk, který dávkuje informace prostřednictvím twitterového účtu s názvem Invictus Volition. Nyní přispěchal s poměrně zásadním oznámením - Russia 2055 míří na Kickstarter.

Guerillový marketing se autorovi vyplatil. Samotná reakce na Twitteru ze strany Kodžimy a následné spekulace o souvislosti s Death Stranding podnítily zájem médií, která mu zajistila tolik potřebnou pozornost. Tu se nyní bude snažit zúročit v kickstarterové kampani.

Ta sice ještě neodstartovala, už nyní ale čeká na spuštění. A právě zde se dozvídáme další zajímavé informace o hře. „V roce 2055 se zastaví konflikt armád Spojených států a Ruska, aby bránily Zemi před první mimozemskou invazí. Russia 2055 je prolog ke hře Battle A.E. (Battle After Earth). Lidstvo je donuceno opustit nestabilní povrch Země po devastujícím mimozemském útoku. Bylo donuceno ke genetickým augmentacím, aby přežilo v drsném klimatu tajemné planety s cílem obnovit civilizaci. Russia 2055 je futuristická vojenská singleplayerová first person střílečka. V současnosti v rané fázi vývoje.”

Autor chce vybrané peníze použít k sestavení týmu, s jehož pomocí by mohl projekt zrealizovat. Zmiňuje se, že o hru projevili zájem tři vydavatelé/investoři. V kombinaci s pomocí hráčů by se dle jeho slov mohla hra objevit i na konzolích.

Řeší se také přístup do „bety”. Ten byl slíben všem, kteří kliknou na tlačítko Follow na twitterovém účtu Invictus Volition. Autor se v novém příspěvku omlouvá, hra dle jeho slov nebyla připravena. Během dneška se však chystá poskytnout hratelnou ukázku úplně všem.

Uvidíme, zda se autorovi podaří vybrat dostatek peněz na vývoj. Na Kickstarteru se nyní začínají objevovat také negativní komentáře k projektu. Někteří lidé označují hru za pouhý kompilát assetů, který nemá žádnou hodnotu. Snad autor dodrží své slovo a skutečně uvolní hratelnou ukázku, aby si mohli všichni udělat vlastní názor na věc.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama