Autoři Life is Strange o top momentech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Life is Strange o top momentech

Autoři Life is Strange o top momentech

Marek Selinger

Marek Selinger

20. 3. 2019 08:10
Reklama

V lednu uplynuly již čtyři roky od vydání vůbec první epizody Life is Strange. Ten čas ale letí, že? Když se zpětně ohlédneme, celá značka si prošla skutečně zajímavým vývojem, kterým krom původní první série s Max a Chloe nabídl prequel, aktuálně rozpracovanou druhou sezónu, ale také například komiks. S jejich osobními vzpomínkami na nejpamětihodnější momenty v rámci celého univerza se podělili i dva důležití vývojáři ze studia Dontnod Entertainment, autor scénáře Jean-Luc Cano a jeden z režisérů Michel Koch. Bohužel se při jejich rekapitulaci nevyhneme spoilerům, proto pokud se na tato dobrodružství teprve chystáte, nejspíše byste měli pokračovat na jinou hrejáckou novinku.

„Myslím, že konec první epizody úvodní série na mě zafungoval velmi dobře. Představil nám vztah mezi Max a Chloe, navíc song (Syd Matters – Obstacles, pozn. redakce) do scény perfektně zapadl. Také konec té třetí nabídl dramatickou proměnu jejich vztahu, navíc způsobem, který dobře souvisí s tématikou celé první sezóny,“ uvádí Cano. A pokračuje dále: „Z té druhé se mi líbí zase úvodní desítky minut, fungovaly přesně tak, jak mám rád. Spolupráce mezi bratry, boj na zahradě… myslím, že výsledek stál za to,“ uzavírá své povídání scénárista.

To Koch vybírá jiné momenty: „Osobně oceňuji takové ty tiché, osobní chvíle, například když Max a Chloe v třetí epizodě leží v posteli a poslouchají hudbu. Opět se nám povedlo vybrat píseň (Bright Eyes – Lua, pozn. redakce), která do celé té atmosféry zapadla. Mám moc rád, když tyto intimní chvíle můžeme vytvářet,“ představuje režisér způsob, jak on rád pracuje s příběhem a atmosférou. „Co se týče Life is Strange 2, tak tam se mi libí ta část, kdy jsou bratři ve starém zasněženém domě. Když si jde Sean zakouřit, cítíte z jeho výrazu, že se bojí. Potom neúspěšně zkouší zvednout kámen a my vidíme jeho frustraci, že to není on, kdo má speciální schopnosti. To vše se obešlo bez jakéhokoliv promluvení, jen s hudbou,“ uzavírá celé povídání Michel Koch.

Náš velmi oblíbený moment pochází z úplně prvních minut Life is Strange, kdy jsme se po krátkém seznámení s Max dostali do školní chodby. V tu chvíli si hlavní hrdinka nasadila sluchátka s dalším perfektním songem od Syda Matterse, To All of You. Tak trošku jsme tušili, že byť jsme s Max trávili teprve pár minut, tak nás čeká jedno nezapomenutelné dobrodružství o podstatě přátelství. A také se tak stalo. Nutno na konec této novinky uznat, že několikrát zmíněný výběr hudby umí francouzské studio zvládnout na jedničku, což každé ze scén dodává na atmosféře.

A co vy, na co v sérii Life is Strange nejraději vzpomínáte? Podělte se s námi v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama