S.T.A.L.K.E.R. 2 se asi stále chystá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 se asi stále chystá

S.T.A.L.K.E.R. 2 se asi stále chystá

Filip Švácha

Filip Švácha

29. 3. 2019 13:30 2
Reklama

S.T.A.L.K.E.R. určitě nebyl bez chyb, ale oprávněně je mnohými považován za kultovní hru. Hutná atmosféra a temné kulisy jadernou katastrofou zničeného Černobylu si získali nejednoho hráče, a proto, když se už v roce 2010 začalo mluvit o práci na druhém dílu, potěšilo to spoustu lidí. Ovšem nedlouho poté studio GSC Game World, které za hrou stálo, ukončilo svoji činnost, takže to s ní vypadalo celkem bledě.

Tým se nakonec v roce 2014 složil zase zpět dohromady, avšak už ne zcela v plné síle. Od té doby pracovali na strategii Cossacks 3, což je titul opravdu velmi vzdálený regulérnímu druhému pokračování hry S.T.A.L.K.E.R. To by se ale na facebookovém profilu projektu nesměla objevit zpráva oznamující druhý díl, což ostatně posléze potvrdil i výkonný ředitel CSG Sergiy Grygorovych. Psal se rok 2018 a od té doby jsme o projektu nic moc neslyšeli, takže některé jedince pravděpodobně napadlo, jestli se na něho opět nezanevřelo.

Zdá se však, že vše je na té správné cestě, protože oficiální stránky hry se dočkali vizuální změny. Nejedná se o nic světoborného, jde pouze o jeden koncept art a píseň ze soundtracku, ale mnohem důležitější je, že podle těchto indicií se s titulem ještě počítá. I na Twitteru se objevil příspěvek, který naznačuje příchod dalších novinek. Navíc na stejných stránkách je zmíněno i datum vydání naplánované na rok 2021.

Nelze přesně určit, jestli nás autoři jen nedráždí a snaží se zjistit, jak moc velký zájem o projekt ve skutečnosti je, nebo jestli opravdu pokračují ve vývoji. Je pravda, že rok 2021 je ještě velmi vzdálený a těžko tedy soudit, jestli se za tu dobu nezmění spousta věcí. Byla by to ale určitě veliká škoda, takže nám nezbývá než tvůrcům držet palce a popřát pevné nervy, abychom se mohli opět vydat do této zamořené pustiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama