Prodalo se 4,5 milionu kopií This War of Mine
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodalo se 4,5 milionu kopií This War of Mine

Prodalo se 4,5 milionu kopií This War of Mine

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 4. 2019 07:14 22
Reklama

Polské studio 11 Bit Studios se po delší době pochlubilo čísly z prodejů originálního survivalu This War of Mine. Od roku 2014 se po celém světě podařilo prodat přes 4,5 milionu kopií napříč všemi platformami, na nichž hra vyšla. Vývojáři mají z úspěchu velkou radost.

Jak je známo, This War of Mine vykresluje tematiku války trochu jinou optikou. Místo chrabrých vojáků sledují hráči osudy obyčejných civilistů, jejichž životy jsou konfliktem poznamenány. Autoři se inspirovali obléháním Sarajeva během války v Bosně a Hercegovině v letech 1992 – 1996. Úspěch byl obrovský. Od vydání získala hra desítky ocenění.

Na to konto se vývojáři rozhodli, že pomohou dětem, jejichž život byl poznamenán válkou. Za tím účelem dokonce vytvořili speciální přídavek do hry, přičemž veškerý výtěžek z jeho prodejů darovali. 11 Bit Studios již vybrali částku převyšující půl milionu dolarů. Peníze věnovali neziskové organizaci War Child, která se snaží nabídnout pomoc dětem ve válkou zmítaných oblastech, například v Kongu nebo v Jemenu. Pro děti otevírá školy, pro sirotky hledá nové rodiny a poskytuje další pomoc podle potřeby.

Úspěch This War of Mine je nevídaný, zvlášť pokud si člověk uvědomí, že jde o nezávislou hru. 11 Bit Studios zaujali netradičním motivem, jehož vyznění v dobře zpracované hře chytlo za srdce. Je hezké, že vývojáři myslí také na ty, kteří v životě tolik štěstí neměli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama