Fortnite kopíruje Apex, přidává oživování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite kopíruje Apex, přidává oživování

Fortnite kopíruje Apex, přidává oživování

David Plecháček

David Plecháček

8. 4. 2019 11:49 5
Reklama

Když vyšel Apex Legends, nedal světu a žánru battle royale jen systém pingování, nekompromisní hru ve třech a lehký pocit zklamání, že místo toho nevyšel třetí Titanfall. Dal světu i možnost své padlé spolubojovníky oživit a vrátit je tak do hry. Tato myšlenka je natolik revoluční, že bude brzy implementována i do Fortnite.

Zatímco v Apexu musíte dojít ke speciálnímu futuristickému zařízení, ve Fortnite k tomuto účelu bude sloužit obyčejná dodávka. O její přítomnosti se v minulosti spekulovalo, Epic ale informaci definitivně potvrdil v novém vývojářském deníčku. Kromě toho, že víme, že ve hře bude přítomná, dokonce i víme, jak bude přesně fungovat.

Tzv. reboot vans obslouží hráče, kteří přinesou tzv. reboot cards svých spoluhráčů. Jakmile tak váš kolega zemře, stačí sebrat jeho kartičku, donést ji k dodávce a hra se postará o zbytek. Na rozdíl od zmiňované předlohy v Apexu ale musíte u dodávky strávit nějaký čas, zato spoluhráč se pak na bojiště přenese prakticky okamžitě. Dodávku poté nějaký čas nepůjde použít.

Pořád ale některé odpovědi neznáme. Například, jestli Fortnite kromě jiného okopíruje i mechanismus, dle kterého kartička po určitém čase zmizí, tak jako čip v Apexu. Pokud se k padlému kamarádovi nestihnete dostat včas, jeho cesta ve hře definitivně končí. Bude to tak i zde? A v jakých režimech bude novinka dostupná, ve všech?

Nový mechanismus by měl vyjít v rámci updatu 8.30 někdy v průběhu tohoto nebo příštího týdne. Zároveň se sluší připomenout, že se Epic inspiroval již se systémem pingování, který je též ve Fortnite v omezené formě dostupný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama