Chernobylite míří na Kickstarter
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chernobylite míří na Kickstarter

Chernobylite míří na Kickstarter

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 4. 2019 08:15
Reklama

Život ve světě zbídačeném nukleární katastrofou je mezi vývojáři z nějakého důvodu velmi oblíbeným námětem. Nedávno vyšlo nové Metro, k tomu zřejmě ožívá starý dobrý S.T.A.L.K.E.R. a zmínit by se dala celá řada dalších titulů. Zapomenout nesmíme ani na hororovku Chernobylite.

S ní se studio Farm 51 rozhodlo vstoupit na Kickstarter. Černobyl zkrátka potřebuje další péči ze strany vývojářů. Do hry chtějí dodat nové prvky, hlavním úkolem je však přidat další lokace a doručit tak plnohodnotnější zážitek z procházky radioaktivní pustinou. Jak je známo, autoři si dávají záležet na věrohodném zpracování prostředí. Tvorbě 3D modelů předchází výlet na místo činu, kde se snaží pečlivě zdokumentovat budovy a další objekty. Hra by tedy měla velmi věrně kopírovat reálné prostředí. Aby mohli vývojáři lokace rozšířit, musí podniknout ještě několik takových výletů. A právě zde by měly pomoct peníze z kampaně na Kickstarteru.

Studio si řeklo o 100 tisíc dolarů. Od částky 15 dolarů získají podporovatelé možnost vyzkoušet si hru v demoverzi, k dispozici by měla být někdy během května. Autoři slibují až dvouhodinový zážitek. Pro malé studio jde jistě o zásadní pomoc. V týmu aktuálně pracuje 20 profesionálů, kteří mají s vývojem her bohaté zkušenosti. Dosud studio hradilo vývoj Chernobylite z vlastních úspor.

Kampaň na Kickstarteru by také měla ověřit zájem ze strany hráčů. Momentálně se počítá pouze s PC verzí hry. Ve studiu jsou však ochotni uvažovat i o dalších platformách, pokud tedy hra získá dostatečný ohlas. Čerstvé záběry si můžete vychutnat v novém traileru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama