Hráči vychvalují AC Unity na Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči vychvalují AC Unity na Steamu

Hráči vychvalují AC Unity na Steamu

Marek Selinger

Marek Selinger

21. 4. 2019 10:49 21
Reklama

Pondělní požár pařížské katedrály Notre-Dame hýbal v posledním týdnu nejen reálným světem, ale i tím videoherním. Krátce po něm se objevily nepodložené zprávy, že Assassin’s Creed Unity by mohl (!) pomoci při rekonstrukci tohoto gotického díla. Následně jako gesto dobré vůle začal Ubisoft rozdávat PC verzi Unity úplně zdarma a slíbil, že přispěje půl milionu euro na opravu poničeného chrámu.

O tom, že tento krok francouzského vydavatele měl přesah do mainstreamových médií, značí, že o něm informovaly The Guardian nebo BBC. Katedrála, jež je ve hře zpracovaná neuvěřitelně detailně a jediný člověk, Carolina Miousse, jejím videoherním zpracováním strávil celé dva roky, tak může za určitých okolností posloužit jako pomocník těm, kteří budou v nadcházejících letech pracovat na její obnově. Avšak berte na vědomí, že nikdo například z francouzské vlády neprohlásil, že se hra opravdu bude podílet na rekonstrukci.

Nicméně gesto, které Ubisoft provedl, je jistě záslužné, navíc dává hráčům šanci, aby si vyzkoušeli mnohými kritizovaný díl z revoluční Paříže. Ti se mu odvděčili tak, že titul z roku 2014 získává na Steamu stovky kladných recenzí. Zatímco celková hodnocení jsou stále „smíšená“, ty z posledních dnů zní již „velmi pozitivně“. Komunita tak oceňuje krok francouzské společnosti, která se přidala svou sounáležitostí k celému světu, jenž hromadně přispívá na obnovu Notre-Dame.

Hráči vychvalují AC Unity na Steamu
i Zdroj: Hrej.cz

Nicméně do celkového kontextu je třeba uvést, že Assassin’s Creed Unity je pro mnohé stále nejméně oblíbeným dílem z celé série, hlavně kvůli technickému stavu, ve kterém hra vyšla. Ten byl opravu tristní, různé scény se staly terčem memů i parodií. Situace došla až tak daleko, že vydavatel nabídl příběhové DLC Dead Kings všem hráčům jako omluvu za mizerný launch titulu. Jak vidno, i oni umí odpouštět v případech, kdy dojde k poničení takové pamětihodnosti, jakou Notre-Dame bezpochyby je.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama