GTA V znovu ožilo na Twitchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V znovu ožilo na Twitchi

GTA V znovu ožilo na Twitchi

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 5. 2019 13:07
Reklama

Grand Theft Auto 5 je neskutečné dílo. Rockstar jej vydal už v roce 2013, dodnes se ale drží na předních příčkách prodejů. Do dnešního dne se prodalo přes 100 milionů kopií a GTA V se stalo třetí nejprodávanější hrou vůbec. Ale díky mikrotransakcím si GTA V vydělalo 6 miliard dolarů a stalo se nejvýdělečnějším dílem celého zábavního průmyslu. Kam se na něj hrabe Avatar s 2 miliardami dolarů.

Ale i po 6 letech se GTA V dokázalo dostat na obrazovky velkých streamerů. Může za to roleplay. V něm si zvolíte vlastní postavu, vymyslíte jí vlastní příběh a hrajete za ní, stejně jako v reálném životě. Pokud nabouráte, musíte zavolat policii, musíte dodržovat zákony či pracovat pro to, abyste si vydělali peníze.

I když roleplay existuje v modifikované verzi FiveM již přes 3 roky, fenomén se z něj stal až teď. Přebrali jej velcí streameři a v březnu se GTA V stalo třetí nejsledovanější hrou na Twitchi, překonalo tak Apex Legends, Dotu či CS:GO. Na druhém místě se umístil Fortnite a první místo si uzmulo League of Legends, které v těchto měsících pořádá své esportové turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama