Mordhau má po týdnu půl milionu hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mordhau má po týdnu půl milionu hráčů

Mordhau má po týdnu půl milionu hráčů

David Plecháček

David Plecháček

7. 5. 2019 10:33 8
Reklama

Mordhau je venku sotva týden a už se může pochlubit zajímavými čísly. First-person hra založená na tradičních soubojích dokázala oslovit příznivce multiplayerových klání, a tak za sedm dní přiměla na půl milionu hráčů k tomu, aby vývoj podpořili a hru si koupili. I přes to ale vydání neproběhlo přesně tak, jak si vývojáři přáli.

Online souboje pro 64 rytířů ve fiktivním, leč přesto co nejvíc realistickém světě se totiž potýkaly s technickými problémy způsobenými především nestabilitou serverů. Většina těchto problémů ale byla dle autorů ze studia Triternion v průběhu dní vyřešena a nejpalčivější neduhy už zmizely. „Naneštěstí vydání hry neproběhlo tak hladce, jak jsme doufali. Stále věci upravujeme do ideálního stavu a nastavujeme nové servery v regionech, které je potřebují. Zatím tak může matchmaking stále v některých případech haprovat,“ přiznávají vývojáři v prohlášení.

„Obecně vzato nicméně můžeme říct, že největší problémy jsou za námi,“ píše se na témže místě s tím, že některé hráče čeká též kompenzace v podobě zlata a zkušenostních bodů. „Nezapomněli jsme na to, nápravu sjednáme v rámci příštího patche.“ Teď už ale směle za lepšími zítřky. Autoři velice rychle získali hráčskou základnu, na níž mohou stavět. Zdá se, že nejblíže je implementace žebříčků a kompetitivního režimu.

Jak velí současný herní průmysl, nemohou chybět ani kosmetické balíčky, o nichž mohou hráči snít a v případě dostatku prostředků si je následně mohou pořizovat. Mordhau je zatím k dispozici pouze na PC, a tak se v budoucnu může těšit i podpoře moderské komunity. Triternion chtějí fanouškům situaci usnadnit a výhledově jim nabídnout i vhodné nástroje, aby měli svou práci jednodušší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama