Ryse mělo původně vyjít na Xbox 360
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ryse mělo původně vyjít na Xbox 360

Ryse mělo původně vyjít na Xbox 360

Filip Švácha

Filip Švácha

13. 5. 2019 12:15 7
Reklama

Vzpomínáte si na Ryse: Son of Rome? Hra vyšla společně s Xboxem One a měla být jednou z jeho vlajkových lodí. Graficky povedená, ovšem velmi krátká akce, ve které jste jako římský centurion bránili impérium před zdivočelými barbary, se ale nějaké velké slávy nedočkala. Microsoft jejím prostřednictvím chtěl především ukázat sílu nové konzole, ale původně bylo vše trošku jinak.

Ryse mělo vyjít na Xbox 360 a tenkrát se mu ještě říkalo Codename Kingdoms. Navíc se vůbec nejednalo o akci z třetí osoby, ale naopak o first person řežbu. Naštěstí se díky kanálu Prototype Preservation můžeme podívat, jak původní titul vypadal. Záběry pocházejí z verze, která nepůsobí zcela hratelně a je vidět, že je na hře ještě potřeba udělat spoustu práce, ale můžeme si její pomocí udělat alespoň přibližný obrázek.  

Vývoj Ryse byl dost komplikovaný, ono se není čemu divit, když hra byla nejdříve koncipovaná na Xbox 360, poté na Kinect a nakonec na Xbox One. Situaci neusnadnily ani neshody mezi Crytekem a Microsoftem o vlastnictví autorský práv na značku. Díky tomu jsme se také nedočkali druhého dílu. Jak jistě víte, Crytek také potkaly velké finanční potíže, takže od té doby to s případným pokračováním vypadá bledě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama