Armu 3 čeká návštěva z vesmíru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Armu 3 čeká návštěva z vesmíru

Armu 3 čeká návštěva z vesmíru

Filip Švácha

Filip Švácha

24. 5. 2019 15:11 2
Reklama

Taktická akce Arma 3 v době vydání postrádala kampaň pro jednoho hráče, ale to už naštěstí dávno neplatí. Od té doby jste si mohli užít spoustu příběhových misí v rozšířeních Survive, Adapt a Win, nesmíme ale zapomenout ani na novější DLC Apex. Vývojáři z Bohemia Interactive ale ani po letech neusnuli na vavřínech a připravili si pro nás zbrusu nový obsah, který asi leckoho překvapí.

V DLC Contact se totiž setkáme s mimozemšťany. Kampaň se bude jmenovat First Contact a v kůži operátora dronů NATO Arona Rudwella se podíváme do východní Evropy, kde se při jeho výcviku v naší atmosféře náhle objeví mimozemská loď. Aron je následně vyslán zjistit, o koho přesně se jedná, ale jak už to tak bývá, situace se vymkne z rukou a přeroste v ozbrojený konflikt. Můžeme se tak těšit na přestřelky, ale dojde i na průzkum a elektronický boj.

Zajímavostí určitě je, že podle autorů se ve velké části hry obejdeme bez střílení. Místo toho se dostaneme k obsluze několika zajímavých zařízení, mezi něž patří třeba systém CBRN pro studium anomálií, přístroj Spectrum Device na kontrolu magnetického spektra a zajezdíme si i se vzorkovacím laserovým vozítkem UGV.

To ale ještě není vše, samozřejmostí je pak nová rozlehlá mapa velká 163 km² zasazená do fiktivní polsky mluvící země Livonia. S lokací dále souvisí dvě nové frakce. Jak Livonian Defence Force, tak ruští Spetsnaz mají vlastní unikátní bojovou techniku, vesty, přilby a zbraně. DLC do hry ještě dostane dalších pět zbraní, dvě vozidla a různé doplňky pro vaši výstroj.

Na rozšíření nebudeme čekat nijak dlouho, pro všechny bude na PC k dispozici už 25. července prostřednictvím Steamu, navíc už teď si můžete přes zmíněný Steam a Bohemia Store hru předobjednat, přičemž vás vyjde na 24,99 EUR. Jestliže tak učiníte, dostanete okamžitý exkluzivní přístup do nové mapy Livonia. Zaujalo vás toto neobvyklé DLC, nebo vás Arma 3 zcela minula? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama