Sable si nakonec zahrajeme příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sable si nakonec zahrajeme příští rok

Sable si nakonec zahrajeme příští rok

Filip Švácha

Filip Švácha

29. 5. 2019 13:30 1
Reklama

O titulu Sable jste mohli slyšet už na minulé konferenci E3. Hra se zaměřuje na průzkum neznámé mimozemské planety, která je pokrytá masivní pouští. Hlavní protagonista Sable se na této osobní pouti setká s prastarými monumenty, ruinami a vesmírnými plavidly, které spadly z nebes. Kdo byli tajemní obyvatelé, jejichž architekturu můžeme vidět všude v okolí?

Otázek je celkem dost a odpovědi si pochopitelně v průběhu hraní musíte najít sami. K pohybu po světě dostanete vznášedlo a také potkáte místní obyvatele, pro které budete plnit různé úkoly a tím si poodkryjete jejich žitní příběhy. Bohužel ale nemáme zcela pozitivní zprávy, protože titul měl podle autorů z Shedworks vyjít už letos, avšak nakonec je vše jinak. Podle všeho bylo zmíněné datum pouhým odhadem a práce na projektu se tak prodlužují.

„Když jsme začali Sable v roce 2017 vyvíjet, pracoval jsem na něm v chatě pouze já a Daniel. Kromě toho, že nám moji rodiče propůjčili chatu, jsme neměli naprosto žádnou podporu a ani jsme netušili, jak to se hrou nakonec bude. Věděli jsme ale, že Sable je přesně ten projekt, o jehož realizaci jsme celé roky snili. Hru jsme zveřejnili velmi brzy a díky skvělým ohlasům se nám podařilo navázat spolupráci s Raw Fury a posléze Microsoftem,“ vzpomíná designér Greg Kythreotis.

K momentální situaci se ale vyjadřuje také: „ Od začátku pro nás bylo velmi těsné dokázat hru vydat už v roce 2019, takže jsme se ji nakonec rozhodli odložit na rok 2020, abychom se jí mohli ještě řádně věnovat.“ Snad se jim tedy vývoj bude dařit a titulu se nedočkáme až někdy ke konci roku 2020. Nejdříve si ji zkusíme na PC a MACu, následně by pak mělo dojít i k vydání na konzole. A co vy? Zaujal vás Sable, nebo hledáte spíše odlišnější zážitky? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama