Na tuzemský Attentat naváže Svoboda 1945
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na tuzemský Attentat naváže Svoboda 1945

Na tuzemský Attentat naváže Svoboda 1945

David Plecháček

David Plecháček

5. 6. 2019 10:44
Reklama

Nebýt historického Kingdom Come a virtuálněreálného Beat Saberu, patrně nejznámější českou hrou posledních měsíců a několika málo let je historický Attentat 1942. Historická hra pojednávající o životě za protektorátu a samozřejmě o proslulém činu Gabčíka s Kubišem si získala velkou podporu nejen u nás, tak i v zahraničí. Historici ze Charles Games se tak rozhodli pokračovat a do českých zemí se vrací o tři roky později.

Nový počin se jmenuje Svoboda 1945. Jak už název napovídá, novinka rozpracuje konec druhé světové války a především události bezprostředně po ní. „Svoboda 1945 vypráví příběh malé vesnice v českém pohraničí. Její komplikovaná minulost ovlivňuje vztahy ve vesnici dodnes a dotýká se i vaší rodiny. Opět se budete snažit rozplést složitý příběh pomocí rozhovorů s pamětníky,“ říká Vít Šisler z FF UK, hlavní designér hry, v tiskové zprávě.

Svoboda se tak bude hrát prakticky identicky jako oceňovaný Attentat. Jednotlivé postavy, se kterými se dostanete do kontaktu, budou ve své paměti lovit události a líčit vám, jak se věci s odsunem sudetských Němců, tehdejšími komunisty nebo kolektivizací vlastně měly. Novinka nově využije engine Unity, a jak Jakub Gemrot z Charles Games říká, tento krok vývojářům v lecčem rozvázal ruce.

Letos však nové historické dílo nevyjde. Vývojářům a akademikům z celého týmu bude ještě nějaký čas trvat, než hru dokončí. Předběžně se hovoří o vydání v prvním čtvrtletí příštího roku, a to na PC, Macu a mobilních iOS a Androidech. Již nyní si ale můžete titul Svoboda 1945 přidat na Steamu do svého wishlistu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama