Baldur’s Gate 3 oficiálně představeno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Baldur’s Gate 3 oficiálně představeno

Baldur’s Gate 3 oficiálně představeno

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 6. 2019 08:20 13
Reklama

Na stránkách studia Larian se koncem minulého měsíce rozsvítila tajemná trojka, čímž vývojáři lákali na svůj další počin. Spekulace o pokračování série Divinity: Original Sin rozmetaly informace ze zdrojového kódu stránky. Objevily se reference na Baldur’s Gate 3 a také ochranná známka vydavatelství Wizards of the Coast. Larian Studios zřejmě nechtěli fanoušky dále trápit a po týdnu přišli s oficiálním oznámením.

Virtuální stopy se ukázaly být správné. Larian Studios skutečně pracují na Baldur’s Gate 3. Vysvětlena byla také spojitost s Wizards of the Coast, vlastníkem značky Dungeons & Dragons. S americkým vydavatelstvím totiž studio úzce spolupracuje. Co to znamená? Baldur’s Gate 3 stojí na pilířích D&D, přijímá jeho pravidla, mechanismy, kouzla.

Hra samotná má poměrně velké ambice. V tiskové zprávě stojí, že chce posunout hranice RPG žánru a nabídnout bohatý příběh, v němž by měl hráč cítit jedinečnou svobodu ve svém jednání. Slibuje důležitá rozhodnutí, unikátní souputníky a pamětihodný soubojový systém. Do akce se mohou hráči pustit sami, nebo v kooperačním režimu.

Baldur’s Gate 3 je pro studio velké sousto. Skutečnost naznačuje prohlášení, že jde o dosud největší hru, na níž Larian Studios pracovali. „Baldur’s Gate pro mnoho lidí hodně znamená. Je to velká zodpovědnost, ale já si myslím, že jsme připraveni,” prohlásil Swen Vincke, kreativní ředitel. Dodává, že se snaží vytvořit svět, který na hráče bude reagovat. Práce se světem D&D je dle jeho slov velmi zábavná, s Wizards of the Coast se snaží dosáhnout nebývalé úrovně imerze do říše Faerun. „Nemohu se dočkat, až světu ukážeme, co náš tým uvařil,” dodal závěrem.

Ke spolupráci se vyjádřil také prezident společnosti Wizards of the Coast – Chris Cocks. „Partnerství s Larianem, studiem, v němž se potkává pozoruhodná historie kritikou oceňovaných titulů s nefalšovanou vášní pro jednu z nejikoničtějších lokací v Dungeons & Dragons, bylo úžasnou zkušeností,” prohlásil a dodal, že ze hry budou nadšeni fanoušci původních her, ale také zcela noví hráči.

Baldur’s Gate III vyjde na PC, chystá se také do služby Google Stadia. Kdy? To si zatím Larian Studios nechávají pro sebe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama