Oznámeno pokračování plošinovky Contra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oznámeno pokračování plošinovky Contra

Oznámeno pokračování plošinovky Contra

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 6. 2019 09:20 4
Reklama

Akce Nintendo Direct mimo jiné překvapila také resuscitací značky, jejíž návrat by dnes jen tak někdo nečekal. Akční plošinovka Contra se do historie zapsala na konci osmdesátých let. První díl vyšel v roce 1987, stal se hitem arkádových automatů. O rok později se objevil na systému NES. Naposledy se v roce 2011 přihlásil prequel Hard Corps: Uprising. Série byla inspirací pro mnoho dalších titulů tohoto žánru. Nyní se vrací.

Nedá se však říct, že by ctila odkaz předchozích dílů, spíše to vypadá, že jej zcela ignoruje. Pamětníci by v novince dokonce ani nemuseli značku poznat. Contra: Rogue Corps je totiž izometrickou střílečkou. Navazuje na události třetího dílu. Hráči mají na výběr hned z několika různých postav, mezi nimiž se vyskytuje třeba agresivní panda.

Lehce výstřední jsou i ostatní postavy. Třeba chlapík s vrtačkou místo ruky nebo blondýna, které z břicha hledí mimozemšťan s ostrými zuby. Džentlmen je zase příšera z experimentálního laboratorního programu. Na zlobivce dohlíží Lily, ta je pravděpodobně normální. Zatím. Úkol je jasný – zabít vše, co se připlete do cesty, ideálně v kooperaci s kamarády.

Záběry ze hry jsou k dispozici v přiloženém traileru. Contra: Rogue Corps vychází 24. září, oficiální stránky slibují verzi pro Nintendo Switch, Xbox One a PlayStation 4. Co si o hře myslíte? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama