USA blokuje LOLko v Íránu a Sýrii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka USA blokuje LOLko v Íránu a Sýrii

USA blokuje LOLko v Íránu a Sýrii

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 6. 2019 12:00 4
Reklama

Pokud se zajímáte o dění ve světě, zcela jistě jste zaznamenali stoupající napětí mezi USA a Íránem. To započalo útok na ropný tanker, za nímž dle Ameriky stál Írán. O několik dní později sestřelil Írán americký dron, který se prý pohyboval na územím státu. Odvetou měla být bombardace íránského obranného systému, tu ale Trump na poslední chvíli odvolal.

To ale samozřejmě není konec. USA uvrhlo na Írán sankce, které se týkají zákazu importu a exportu různých produktů, tak jak to u sankcí často bývá. Sankce se ale týkají další skupiny populace, a to jsou hráči. USA totiž znemožnilo iránským  hráčům zapnout League of Legends. Riot Games má své sídlo v USA, díky čemuž podléhá americkým regulacím a zákonům. To sděluje i vzkaz ve hře. 

USA blokuje LOLko v Íránu a Sýrii
i Zdroj: Hrej.cz

Regulace se týkají i Sýrie, se kterou má USA spory již delší dobu. Je tak vidět, že herní průmysl a jeho zákazníci se stávají čím dál tím větší skupinou a soustřeďuje se na ní i světová politika.  I když se několika hráčům podařilo tento zákaz obejít pomocí VPN, tato služba je ale pro zdejší hráče celkem drahá a většina uživatelů si jí nemůže dovolit. Těmto hráčům tak nezbývá nic jiného než čekat na to, jak se celá situace vyvine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama