Mordhau obklopuje kontroverze se ženami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mordhau obklopuje kontroverze se ženami

Mordhau obklopuje kontroverze se ženami

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

3. 7. 2019 15:53 17
Reklama

Pomalu si již začínáme zvykat, že nejrůznější obvinění z rasismu a sexismu začínají být téměř na denním pořádku. Jak je vidět podobná kontroverze se nevyhnula ani autorům úspěšné multiplayerové akce Mordhau.

AKTUALIZACE

Dle nejnovějšího vyjádření autorů mělo být finální řešení problému pomocí spínače čistě teoretické a nikdy nebylo zamýšleno jako finální.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Samotný konflikt však začal, ostatně jako téměř vždy, poměrně nevinně. Členové slovinského studia Triternion pouze chtěli hráčům svého nejnovějšího počinu nabídnout možnost výběru pohlaví a rasy svého válečníka. Zmíněné možnosti se však nesetkaly s takovým přijetím, v jaké samotní autoři zřejmě doufali. Namísto ovací nastoupila kritika přítomnosti charakterů, jež svým vzhledem neodpovídají zasazení, do kterého je celá hra situována. Velké množství příspěvků na fórech Mordhau hovoří o tom, že tyto volby narušují realismus, o který se hra snaží.

Aby toho nebylo málo, později se na fórech Mordhau začaly objevovat i rasistické a sexuální narážky. Klasickým krokem většiny herních studií je podobné příspěvky okamžitě mazat. Zde se však dostáváme k samotnému jádru problému. Autoři, pravděpodobně z obav, jaké by jejich případné jednání mohlo vyvolat, nechali příspěvky i nadále přítomné. Touto nečinností se však vystavili i nemalé kritice ze strany dalších hráčů. V rozhovoru mezi PC Gamerem a Mikem Desrosiersem, vývojářem pracujícím na Mordhau, bylo řečeno, že původním úmyslem autorů bylo nabídnout hráčům, pokud možno, co nejvíce volnou ruku ve způsobu, jakým mohou Mordhau hrát.

Ve stejném rozhovoru bylo dále nastíněno i možné řešení celého problému, pro které se autoři nakonec nejspíše rozhodnou. Má se jednat o možnost vypnout zobrazení rozdílných pohlaví či ras. Volba tedy bude čistě na samotném hráči. Tyto vizuální změny by měly být přítomné v samotném nastavení hry a neměly by žádným způsobem ovlivňovat hratelnost. Autoři doufají, že se tímto krokem vyhnou další budoucí kritice, která by se potenciálně mohla znovu objevit.

V případě, že máte k tématu jakékoli zajímavé komentáře a chcete se o ně s námi podělit, neváhejte a zamiřte níže do naší komentářové sekce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama