Josef Fares: RDR 2 a GoW byly moc dlouhé
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Josef Fares: RDR 2 a GoW byly moc dlouhé

Josef Fares: RDR 2 a GoW byly moc dlouhé

Marek Selinger

Marek Selinger

9. 7. 2019 09:11 9
Reklama

Na kooperaci založený titul A Way Out byl jedním z nejmilejších překvapení loňského roku. Dobrodružství vězňů Lea a Vincenta stavělo na nutnosti spolupracovat s reálným parťákem, přičemž v naší recenzi si odneslo maximální možné hodnocení. Nejznámější tváří, která je se hrou spojena, je švédsko-libanonský režisér a herní designér Josef Fares, jenž se na konferenci Gamelab v Barceloně vyjádřil na konto velkorozpočtových AAA projektů.

Fares byl na této akci tázán na to, který z loňských výrazných titulů se mu trefil do vkusu nejvíce. A trochu překvapivě nevolil mezi dvěma asi nejvýraznějšími hrami roku, tedy restartem série God of War a druhým dílem westernu Red Dead Redemption. Pro Farese se stal vítězem Marvel’s Spider-Man od studia Insomniac. „V Santa Monice udělali s God of War něco skvělého, změna směru celé značky se prostě povedla. Na druhou stranu, Red Dead Redemption 2 je také výbornou hrou v mnoha směrech. Na mě je ale trochu dlouhá, trochu repetetivní. Někam jedete, tam si zastřílíte a vrátíte se zpět. Myslím, že v tomhle ohledu je God of War na tom o něco lépe,“ popisuje své pocity režisér snímků jako Honem! Honem! nebo Zozo.

A na repetetivnost i přílišnou délku narazil v další své odpovědi: „Musím přiznat, na tyto dvě věci jsem ve hrách alergický. Oba zmíněné tituly byly na mě příliš dlouhé, potřebuji kratší zážitky. To je právě ten důvod, proč se mi tolik líbil Spider-Man. Kdo má vůbec tolik času, aby dohrával tak dlouhé hry jako právě RDR 2 či GoW?“ nechal se slyšet Fares.

Při pohledu na stránku Howlongtobeat.com je nutno dát tvůrci A Way Out alespoň částečně za pravdu. Zatímco základní příběhová linka pavoučího muže zabrala 16 a půl hodin, u Arthura Morgana to již bylo hodin 46. Kratos se pohyboval lehce nad prvně zmíněnou hrou, jeho dohrání se zastavilo na 20 hodinách.

A co vy, hrajete takto dlouhé hry, nebo si užíváte kratší kousky? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama