Retro střílečka Ion Maiden mění název
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Retro střílečka Ion Maiden mění název

Retro střílečka Ion Maiden mění název

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 7. 2019 09:53
Reklama

Možná jste koncem května letošního roku zaregistrovali spor mezi vývojáři retro střílečky Ion Maiden a zástupci metalové kapely Iron Maiden. Dle jejich slov se vývojáři dopustili porušení ochranné známky. Mimo jiné jim vadilo, že je název střílečky téměř totožný, image kapely připomíná také její stylizace a zvuky. V žalobě proto žádali finanční kompenzaci ve výši dvou milionů dolarů.

To se studiu Voidpoint samozřejmě nelíbilo, vydavatelské společnosti 3D Realms už vůbec ne. Nad nepříjemnou situací se museli pořádně zamyslet. Výsledkem je poměrně razantní krok. „Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli, že naší first person střílečku Ion Maiden přejmenujeme na Ion Fury,” prohlásil Mike Nielsen, výkonný ředitel 3D Realms. „Dlouho jsme se nad tím zamýšleli, naší loajální základnu fanoušků a fantastické vývojáře by dlouhé soudní tahanice poškodily. Úžasná hratelnost, interaktivita a čirá zábava – to je to, co dělá z Ion Fury skvělou hru, nikoliv její název,” dodal Nielsen.

Krom názvu nicméně zřejmě zůstává vše při starém. Hru pohání stařičký Build Engine z roku 1995, na němž běží staré kalsiky, jako je například Duke Nukem 3D, Shadow Warior nebo Blood. Hra cílí na především na hráče, kteří s láskou vzpomínají na tituly z devadesátých let. Zárukou kvality by mohli být právě vývojáři ze studia Voidpoint. Evidentně jsou to lidé na správném místě, řada z nich se totiž podílela na tvorbě Duke Nukem 3D.

Pokud skutečně platí, že špatná reklama neexistuje, nebude kontroverzní spor a změna názvu velký problém. Ion Fury vychází 15. srpna. Krom digitální edice je pro zájemce připravena klasická papírová krabice, v níž se ukrývá flash disk s hrou, oficiální soundtrack, nálepky, plakát a brožura s detaily z vývoje hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama