V Gears 5 se kouřit nebude
i Zdroj: The Coalition / Microsoft
Novinka V Gears 5 se kouřit nebude

V Gears 5 se kouřit nebude

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

13. 7. 2019 10:25 20
Reklama

Na násilí ve hrách jsme zvyklí už od jejich počátku. Málokterý žánr se obejde bez zabíjení soupeřů, přesto tu máme zástupce, kteří se drží zpátky, zatímco jiní na brutalitě naopak přímo staví. Mezi ty spíše agresivnější nepochybně patří i série Gears of War, která se s dalším chystaným dílem pokusí trochu umírnit. Ale nebojte, o rozstřelené hlavy ani motorovou pilou rozčtvrcená těla nepřijdete.

Omezení se totiž bude týkat kouření a tabákových výrobků. Gears 5 se v tomto směru pokusí na hráče výchovně zapůsobit a zbaví se veškerého obsahu spojeného se zmíněným nezdravým zlozvykem. U akční hry trochu neobvyklé rozhodnutí je výsledkem spolupráce vývojářů hry The Coalition a organizace Truth Initiative, která proti kouření bojuje už více než dvacet let.

Původcem této myšlenky je ale kromě Truth Initiative společnost Turner, vlastnící práva na vysílání Gears 5 e-sport ligy. Ta oslovila vývojáře se žádostí o změnu, které autoři vyhověli. Šéf studia Rod Fergusson k tomuto tématu dodává, že pro něj bylo vždy důležité nepoužívat kouření k vyprávění příběhu a zdůrazňuje i osobní zkušenosti s negativním vlivem kouření na lidské zdraví.

Práce na odstranění kuřáckých scén ze hry už proběhly a u dalšího pokračování se s absencí tabákových výrobků už bude počítat automaticky. Vydavatel Microsoft do tohoto rozhodnutí prý nijak nezasahoval a nechal autorům svobodnou ruku. Gears 5 dorazí v plné verzi už 10. září na PC a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama