Rebellion se vyjadřuje k EGS exkluzivitě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rebellion se vyjadřuje k EGS exkluzivitě

Rebellion se vyjadřuje k EGS exkluzivitě

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

15. 7. 2019 17:20 6
Reklama

Epicu se ani při vší vynaložené snaze doposud nepovedlo přesvědčit valnou většiny herní komunity o svých přednostech a důvodech, proč by k němu měli hráči přejít. A i když by se na první pohled mohlo zdát, že stejné názory budou zastávat i jednotliví herní vývojáři, pravda se může někdy ukázat jiná. Otevřeně se k celé záležitosti okolo EGS a kupování studií vyjadřuje Jason Kingsley ze studia Rebellion. Vyjádření reflektuje čerstvé oznámení studia, že jejich nejnovější Zombie Army 4: Dead War bude na PC po dobu jednoho roku výlučně dostupný pouze skrze EGS.

Kingsley sám přiznává, že není příliš velký nadšenec do titulů, které jsou uzamčeny na vybraných platformách. Současně ale pokračuje tím, že Epic si jednotlivé exkluzivity vykupuje hotovým jměním. „Všechna čest, je to naprosto fantastické a moc rádi si něco z toho balíku vezmeme pro sebe, děkujeme pěkně,” hovoří za studio Kingsley. Osobně prý vůbec neočekával, že by je EGS, vzhledem k doposud vydaným hrám, mohl oslovit. Měl prý dojem, že si Epic spíše brousí zuby na větší vývojáře, kteří by jim mohli poskytnou AAA tituly. O to více byl potěšen, když spatřil mimo nabídky i částku, kterou Epic za partnerství nabídl. O kolik přesně se jednalo, to neodpověděl, ale podle následujícího vyjádření se dá odhadnout, že málo to asi nebylo. „Byl jsem poměrně ohromen nabídkou, kterou nám udělali, ” připouští Kingsley.

Konečně se totiž prý na trhu objevil někdo, kdo vede agresivnější obchodní politiku, jež dříve či později donutí Steam k akci po dlouhé době zahálení. V závěru svého povídání si pochvaluje i volnost, s jakou mohou tvůrci dále pracovat, když se mohou plně soustředit na svou práci a nemusí se strachovat o finanční stránku věci. Zatím sice nevíme, kdy se nového Zombie Army dočkáme, avšak z oznámení na letošní E3 by se tak mělo stát na počátku nadcházejícího roku. Mimo diskutované PC se, jak je již zvykem, dočkají i majitelé PlayStationu 4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama