FIFA 20 se bude muset obejít bez Juventusu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA 20 se bude muset obejít bez Juventusu

FIFA 20 se bude muset obejít bez Juventusu

Marek Selinger

Marek Selinger

16. 7. 2019 16:55 13
Reklama

Už jsme si říkali, že dnešek je na novinky relativně klidný. Pak ale přiletěla pro fotbalové příznivce dost překvapivá, a možná i nemilá zpráva, kterou si dovolíme označit za pumu, jež explodovala na pažitech všech, kteří sympatizují se sérií FIFA. Bylo totiž oznámeno, že slavný italský klub Juventus Turín uzavřel exkluzivní partnerství s konkurenčním titulem eFootball PES 2020, což mimo jiné znamená, že se současným mistrem italské Serie A se nesetkáme v nadcházejícím ročníku FIFA 20.

Právě to je ten největší rozdíl oproti spolupracím, které KONAMI (autor PES 2020) uzavřel v minulých dnech a týdnech, ostatně jsme vás informovali o případech Manchesteru United nebo Bayernu Mnichov. Jenomže tato partnerství nebyla tak úzká jako to aktuální, rudí ďáblové i bavorský velkoklub se klasicky v nadcházejícím dílu FIFA 20 objeví, byť s největší pravděpodobností bez svých domovských stánků. Nynější dohoda japonských tvůrců se starou dámou se tomuto vymyká, dokonce se ji nebojíme označit za precedens v tom smyslu, že nepamatujeme situaci, kdy by nějaký evropský velkoklub se vyskytoval jen v sérii PES.

S označením „Juventus Turín“ se ve FIFA 20 nesetkáme, budeme se muset spokojit s jakousi náhradou v podobě umělého názvu Piemonte Calcio, ve kterém sice budou působit všichni skuteční hráči (tedy i včetně největší hvězdy Cristiana Ronalda), ale kdo fotbalové hry nějakou dobu hraje, tak nám určitě dá za pravdu, že právě oficiální licence jsou něco, co hraje velkou roli v celkovém zážitku.

Co přesně tedy nové partnerství mezi Juventusem a KONAMI obsahuje? Konkrétně se jedná o exkluzivní práva na samotný název, dresy, logo i domácí stadion. Na všechny tyto věci mohou fanoušci FIFA zapomenout, naopak ti, kteří holdují konkurenční sérii, si je budou moci užít plnými doušky. Dohoda by měla platná nadcházející tři roky, což v praxi bude s největší pravděpodobností znamenat, že plnohodnotný Juventus Turín si užijí příznivci série od EA až v roce 2022.

Vypadá to tedy, že „nové války o exkluzivní licence“ mezi FIFA a PES vypukly naplno. Zatímco japonská společnost ztrácela v posledních letech jednu licenci za druhou (včetně Ligy mistrů), tak pro aktuální ročník začala mohutně zbrojit. Uvidíme, zdali to přinese zamýšlený úspěch, jestli naopak reální fanoušci klubu nebudou rozmrzelí, že přijdou o svůj oblíbený mančaft v rámci série FIFA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama