RE 5 a 6 zavítají na Switch už v říjnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RE 5 a 6 zavítají na Switch už v říjnu

RE 5 a 6 zavítají na Switch už v říjnu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

16. 7. 2019 19:05
Reklama

Je možná pravda, že pátý ani šestý Resident Evil nesklízely při své premiéře ta nejlepší hodnocení. Obecně vzato je komunita spíše brala jako nepovedené bratříčkydříve strašidelných předchůdců než jako plnohodnotná pokračování. Mezi časté výtky patřily přílišný důraz na akci a nedostatek hororových prvků. Nicméně, je nutno podotknout, že se až  donedávna jednalo o jedny z nejvýdělečnějších dosud vydaných titulů Capcomu. Tudíž jejich znovuvydání pro Switch není žádným překvapením. O jejich plánovaném příchodu na přenosnou konzoli Nintenda nakonec víme už od Nintendo Directu na E3. Nyní k této informaci však můžeme přidat i nálepku s datem, kdy se jich dočkáme.

Datum je stanoveno na 29. října tohoto roku a samozřejmostí, mimo základní hry, jsou i všechna doposud vydaná DLC. Mimo možnosti zakoupit oba díly jednotlivě, je zde navíc přítomna i další, poměrně lákavá nabídka. Přesněji se jedná o výhodné trojité balení. Jeho součástí, mimo již obsahem překypujících výše zmíněných dílů, je i legendární Resident Evil 4. Ten se ostatně společně s druhým RE často skloňuje jakožto nejlepší díl série. Upřímně nijak zvlášť nás to ani nemůže překvapovat. Resident Evil 4 je podobný případ jako TES V:Skyrim. S trochou nadsázky se dá téměř říci, že nová platforma se nemůže nazývat stoprocentně úspěšná, pokud neobsahuje alespoň jednu z těchto her a nejlépe obě dvě. A vzhledem k tomu, že Resident Evil 4 přibyl do nabídky Switche tento rok, může se současná konzole Nintenda s radostí řadit do druhé jmenované kategorie.

Cena tohoto balíčku tří dílů byla stanovena na rozumných 60 dolarů. To se koneckonců zdá jako poměrně férová nabídka, vezmete-li v potaz množství hodin, které v nich můžete na cestách utopit. Nejedná se sice o nejčerstvější kousky, ale ani sebevíce let jim nedokáže ubrat na jejich nesporných kvalitách. Bohužel, ti kteří se řadí mezi vášnivé sběratele fyzických kopií, příliš obsah balení nepotěší. Cartridge jako takový bude obsahovat totiž pouze díl čtvrtý. Ty zbylé dva budete tedy nuceni vlastnit pouze v podobě digitálních kopií.

Přidání pátého a šestého RE navíc i znamená, že se nabídka Switche rozroste již na pět hlavních dílů této hororové série (šest v případě, že počítáte Resident Evil 7 jakožto cloud verzi pro japonské publikum). Což mimo jiné i znamená, že pokud nehodláte čekat, můžete si zahrát i RE 0, RE 1 a již zmíněný RE 4 již nyní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama