Ve WD můžete zemřít, nebo se nechat zavřít
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve WD můžete zemřít, nebo se nechat zavřít

Ve WD můžete zemřít, nebo se nechat zavřít

David Plecháček

David Plecháček

16. 7. 2019 10:10 2
Reklama

Watch Dogs Legion mění zažitý koncept série tím, že nebude mít vlastního hlavního hrdinu. Hrdinou může být kdokoliv, koho ve futuristickém Londýně potkáte, přesvědčíte jej, aby se přidal hájit vaši stranu, a pak už jen sledujete, jak se obrací proti zažitým pořádkům ve vašem područí. Stejně snadno se ale z hrdiny může stát člověk, na nějž všichni zapomenou – jednoduše zemře.

Smrt v novém díle prakticky nic neznamená. Možná, že máte nějakého oblíbence, o nějž nechcete přijít, ale čistě teoreticky můžete. Zemře-li váš hrdina, čeká jich v zástupu hned několik dalších, kteří mohou navázat a dokončit rozpracovanou práci. Nové Watch Dogs tak přichází s mechanismem permadeath, totiž permanentní smrti, které, jakmile nastane, nemůžete nijak zabránit. Nebo snad ano?

Vývojářům toto rozhodnutí možná přišlo až příliš kruté. Proto přišli s něčím, co už jsme viděli v ukázce na E3 – v určitém okamžiku se musíte rozhodnout, zda chcete pokračovat dál a vydat se po cestě, odkud nemusí být cesty zpět, anebo jestli v boji rezignujete, svého člověka dočasně vyřadíte z boje, ale přežije a časem se k vám může přidat.

Pokud se rozhodnete bojovat, buď svůj souboj vyhrajete a z problémů se dostanete, nebo prohrajete a vaše postava nadobro zemře. Druhá možnost, vzdát se, je spjatá s tím, že vás místní ochranné složky odvedou do věznice, odkud se buď můžete vyplatit, nebo vyčkat na vlastní propuštění. Jak drahé, respektive dlouhé tyto postihy budou, vývojáři nezmiňují. Tak či tak, Clint Hocking říká, že permadeath je pro hráče sázkou do loterie.

„Každá mise, každý dialog počítá s tím, že můžete někoho ztratit. Zbylý tým tak naváže tam, kde jste naposledy skončili,“ říká kreativní ředitel nových Watch Dogs. Zároveň však dodává, že i toto rozhodnutí, jak se sebou naložit, může příběh ovlivnit. Každá postava má svůj původ, motivy, proč se k organizaci DedSec připojí, a její (ne)přítomnost v týmů může ovlivnit, jak se skupina s autoritativním režimem vypořádá.

Watch Dogs Legion vychází na PC, PS4 a Xboxu One 6. března 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama